Hlavní obsah

Bohemians - Slavia 0:0Po Spartě dokázal nováček Bohemians Praha zaskočit doma i Slavii

PRAHA

Fotbalisté pražské Slavie sice v nedělní dohrávce 18. kola prodloužili svou sérii neprohraných zápasů v řadě na sedmnáct, na půdě nováčka Bohemians Praha však sešívaní snili o lepším jak bezbrankovém výsledku. I když hráli hosté na žižkovském azylu domácích od 55. minuty v početní převaze, i vinou strašidelného terénu nedosáhli na víc jak na jeden bod.

Článek

Obhájci titulu na žižkovském stadiónu nehráli jen proti domácím Bohemians Praha, velké problémy jim dělala také hrací plocha, z čehož chtěli profitovat domácí. Jinak než vzduchem to v neděli večer příliš nešlo, přesto první vážnější situace zápasu vyplynula v 18. minutě povedenou přihrávkou po zemi, slávistický útočník Fořt toho ale nedokázal ke skórování využít.

Vzápětí se nedokázala prosadit ani další zimní posila sešívaných Besta, který se na hranici malého vápna Bohemians točil s míčem tak dlouho, až z toho nic nebylo. Slávisty hnal ku předu nejen plný sektor fanoušků hostí. Těm se Jarolímovi svěřenci chtěli odvděčit i po půlhodině hry. To ovšem Fořt po centru zprava trefil hlavou jen břevno. Když se nato nedokázal prosadit na druhé straně Kincl a slávisté nevyužili svých vypracovaných šancí, šly oba celky do kabin za bezbrankového stavu.

„Věděli jsme, že tady bude terén, který jednoduchý nebude. Soupeř hrál ze zabezpečené obrany, což tomu nepřidalo. Spokojený být nemůžu  Bez vstřelené branky se vyhrávat nedá. Vyloučení Kincla nám paradoxně spíše ublížilo, domácí se totiž ještě více zatáhli,“ uvědomil si po utkání hostující trenér Karel Jarolím.

V 52. minutě už stadión křičel „gól“ po slávistické standardce. Hlavní sudí ovšem viděl něco jiného, branku neuznal a Bestovi navíc udělil žlutou kartu. O chvíli později neudržel nervy na uzdě domácí forvard Kincl, dostal za vyřčené vulgarismy červenou kartu a kouč domácích Luboš Urban byl navíc za následné výpady směrem k arbitrovi vykázán na tribunu.

Urbana verdikt sudího šokoval

„Abyste uspěli se Slávií, musíte mít štěstí. Zápas se musí povést gólmanovi a navíc je třeba, aby soupeř udělal nějakou chybu. Druhý poločas byl už hrou kočkou s myší. Je logické, že nás Slavia občas dostane pod tlak, jsou zkušení z Champions league,“ řekl po utkání domácí trenér Luboš Urban.

„Byl jsem šokovaný tím, že rozhodčí vytáhnul na Marka Kincla červenou kartu. Nevím za co. Neslyšel jsem, že by tam bylo něco urážlivého. Vnímám to jako kaňku na tomto zápase,“ dodal Urban.

Slávisté do domácích bušili i nadále. Míče letící Belaňovým vápnem ovšem správného adresáta nenacházely. A tak poslal hostující stratég Jarolím na hřiště čerstvé hráče v podobě Pekharta a Ivany. Prvně jmenovaný v 75. minutě mířil hlavou z dobré pozice jen do náruče domácího brankáře.

Hosté se snažili, proti oslabenému soupeři byli viditelně silnějším týmem, na víc jak na jeden bod, jim to ovšem nestačilo. Bohemians tak dokázali potrápit i druhé pražské "S", když navázali na domácí utkání ze 14.kola, v němž překvapivě porazili Spartu 4:3.

FK Bohemians Praha - SK Slavia Praha 0:0 (0:0)
ŽK: Macháček, Novotný, Grznár - Besta, Švento, Suchý. Rozhodčí: Kovařík L., Kovařík T., Štěrba. Diváci: 3890.
Bohemians Praha: Belaň - Macháček, Horáček, Turtenwald, Grznár - Novotný, Demeter, Dobeš (90. Kropík), Eismann (46. Vošahlík) - Kincl, Zoubek (88. Ibe).
Slavia: Vaniak - Hubáček, Hošek, Brabec, Švento - Suchý - Černý (81. Belaid), Jarolím, Janda (70. Ivana) - Fořt, Besta (70. Pekhart).

Reklama

Související témata: