Hlavní obsah

Trenér Bohemians Urban zřejmě bude potrestán za své výroky

PRAHA

Reakce trenéra fotbalistů Bohemians Praha Luboše Urbana na tiskové konferenci po nedělním utkání se Slavií Praha zřejmě bude mít dohru, stejně jako jeho vykázání na tribunu v průběhu zápasu. Za kritiku rozhodčích do 24 hodin po utkání může dostat od vedení první ligy pokutu 50 tisíc korun, kvůli chování během utkání si ho může předvolat disciplinární komise.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Trenér fotbalistů Bohemians Praha Luboš Urban

Článek

Urban v emocích bezprostředně po zápase kritizoval vyloučení domácího útočníka Marka Kincla za nadávky rozhodčímu, které podle něj bylo nesprávné. "Byl jsem tři metry od situace a nic sprostého jsem neslyšel. Byl jsem šokovaný, když (rozhodčí) vytáhl červenou kartu, tak jsem vytekl. Je to pro mě fraška, no kde to jsme, aby to čtvrtý rozhodčí takhle zrežíroval! Vyloučení byla kaňka zápasu," řekl Urban novinářům. Těsně po Kinclově vyloučení byl vykázán na tribunu, protože proti červené kartě vehementně protestoval.

Šéf soutěže Ivo Lubas v pondělí uvedl, že o Urbanových výrocích na tiskové konferenci už má základní informace. "Ještě se musím poradit na postupu se šéfem disciplinární komise panem Károlyim, zda nebude předvolán i před disciplinární komisi. Asi by nemělo smysl, aby byl potrestán ode mě, a pak podruhé řešen komisí," řekl Lubas.

Naposledy musel za kritiku sudích zaplatit 50 tisíc korun loni v březnu tehdejší mladoboleslavský kouč Zdeněk Ščasný. Ten po prohře 1:4 se Spartou prohlásil, že si rozhodčí Tomáš Kocourek připravoval okamžik, aby mohl vyloučit záložníka Jana Rajnocha.

Ščasný skončil i před disciplinárkou, což možná čeká i kouče střížkovského klubu. Pokud bývají trenéři vykázáni z lavičky, je takový postup obvyklý.

Předseda komise Alexander Károlyi však zatím nechtěl předbíhat, jak se svými kolegy rozhodne. "Po prostudování zápisů o utkání se teprve na čtvrtečním jednání rozhodneme o dalším postupu," uvedl Károlyi. Urban by mohl být předvolán na další jednání komise.

Kincla, který byl vyloučen za údajné urážky rozhodčích během ošetřování svého zranění, cesta před fotbalový soud určitě nemine. Na verdikt bude čekat i olomoucký záložník Rossi, který nedohrál pro vyloučení nedělní duel v Jablonci, kde se ohnal po protihráči.

Reklama