Hlavní obsah

Brněnský kapitán Trousil: V Boleslavi to mohlo skončit 6:6

MLADÁ BOLESLAV

Brněnští fotbalisté na jaře drtí aspiranty na titul jednoho za druhým. V úvodním letošním kole porazili svěřenci trenéra Miroslava Beránka Baník Ostrava a v pondělní ligové dohrávce 18. kola si vyšlápli i na Mladou Boleslav, které nastříleli čtyři branky. „Klidně to mohlo skončit 6:6. Divákům se fotbal musel líbit,“ řekl po utkání spokojený kapitán hostů Jan Trousil.

Článek

Neuplynuly ani dvě minuty a hosté se radovali z vedení, když z blízkosti propálil gólmana Millera Pospěch. „Věděli jsme, že nám začátky poločasů v Boleslavi v loňském roce vycházely a podařily se nám i dnes,“ řekl v pondělí spokojený kapitán Brna Jan Trousil po pondělní dohrávce 18. kola.

Zápas měl vysokou kvalitu, hra se přelévala ze strany na stranu a šance střídala šanci. Více ze hry a větší množství brankových příležitostí měli domácí, ale produktivnější byli hosté. „Mladá Boleslav dává hodně branek, hraje hodně ofenzivně a divákům se to líbí. Pro obránce je to ale hodně složité,“ poznamenal střelec druhé branky Brna.

Brňané po dvou jarních výhrách ztrácí na čtvrté místo, na které spadla Mladá Boleslav, už pouhých pět bodů a přiblížil se jim boj o pohárovou Evropu. „My se nebavíme o tom, jestli jsme blíž pohárům nebo ne. Pravdou ale je, že jsme porazili dva adepty na titul. Naším dalším cílem je uspět v nadcházejícím kole a porazit Bohemians,“ nastínil nejbližší plány obránce, jenž si myslí, že za vzestupem mužstva stojí nový kouč Miroslav Beránek. „S ním přišel nový impuls, všichni se chtějí ukázat,“ dodal.

Pocity zmaru zažíval domácí záložník a střelec gólu Tomáš Poláček. „S trochou nadsázky lze říci, že jsme se porazili sami. Nehráli jsme špatně, ale zahodili jsme strašně moc šancí. Takové utkání nepamatuji, musel bych hodně dlouho lovit v paměti,“ smutnil po utkání.

Mladá Boleslav otevřela jaro dvěma souboji na domácím stadiónu, ale v obou případech odešla poražena. „Musíme se z toho dostat sami a zabrat v dalším zápase. Hlavně musíme zlepšit obrannou hru mužstva,“ hledal příčiny neúspěchu Poláček.

Reklama

Související témata: