Hlavní obsah

VIDEO: Tahouny týmu jsou Berger a Řepka, říká sparťan Pamič

PRAHA

Sparťanská zimní posila Manuel Pamič si coby host on-line chatu Sport.cz uvědomoval, že letenský tým hodně bodově zaostává za vedoucí Slavií v české nejvyšší fotbalové lize. Přesto talentovaný mladík věří, že se jeho týmu podaří desetibodovou ztrátu smazat. „Se současným postavením určitě nikdo na Spartě nepočítal, naše cíle jsou mnohem vyšší,“ prozradil ve středu čtenářům Sport.cz Pamič.

Článek

Chorvatský mladík se také vrátil k poslednímu ligovému utkání, které letenským příliš nevyšlo, když doma uhráli s Českými Budějovicemi jen bod za bezbrankovou remízu. „Samozřejmě nás mrzí dva ztracené body na domácím trávníku. Cílem zůstává umístit se co nejvýš. Budeme se snažit smazat bodovou ztrátu na Slavii a v každém dalším zápase předvádět lepší a lepší výkony,“ odpověděl odhodlaně Pamič.

„Mým cílem je hrát co nejlépe a pořád se zdokonalovat. S dobrými zápasy na sebe můžu jen ukázat, a tak se dostat do chorvatského národního týmu. Na posledním ME v Rakousku a Švýcarsku jsem již figuroval jako náhradník v širší nominaci,“ osvětlil Pamič. O tahounech Sparty má zimní posila letenských také jasno. „Jsou tady samozřejmě velice zkušení hráči jako Berger nebo Řepka, kteří jsou svými zkušenostmi pro ostatní velmi platní,“ dodal.

Co se týče tématu Chorvatska a sportu, má sparťanský levý bek má rozhodně co říct. „V tuto chvíli je největším chorvatským fotbalovým talentem rozhodně Luka Modrič. V házené se Chorvatsku velice daří, a tak je teď u nás určitě nejoblíbenějším sportem. Pokud jde o vztahy mezi Srbskem a Chorvatskem, my hráči mezi sebou nemáme žádné problémy. Fanoušci se mezi sebou ale moc rádi nemají, naštěstí se to časem zlepšuje. Od poslední války je to již čtrnáct let a díky bohu je vidět, že averze mezi těmito dvěma národy ustává,“ poznamenal.

A jaké měl jako malý kluk talentovaný sparťan vzory? „Měl jsem za fotbalový vzor Roberta Carlose a Roberta Jarniho,“ prozradil Pamič, jenž neopomněl přiznat, že má za přítelkyni Chorvatku. Sympatie k českým holkám ovšem nezakryl. „České dívky jsou super,“ řekl také sparťanský zadák, a tak trochu snad doufal, že se tato informace k jeho slečně nedonese.

Reklama

Související témata: