Hlavní obsah

Liberecký gólman Zlámal si cení dvou nul

LIBEREC

Liberečtí fotbalisté v úvodu jara naznačují, že se s nimi musí počítat i pro boje o druhé místo prvoligové tabulky. Ze tří zápasů vytěžili šest bodů a naznačili svoje možnosti.

Článek

Dvě vychytaná čistá konta po sobě. Takovou bilanci má brankář Slovanu Liberec Zdeněk Zlámal, který neinkasoval v Plzni ani doma s Příbramí. „Předpokládal jsem, že oba zápasy budou hlavně o koncentraci a takříkajíc o hlavě. Nebyly jednoduché, ale dobře to dopadlo. Obou vítězství bez inkasovaného gólu si moc cením,“ tvrdil gólman, který si v souboji s Příbramí poradil s několika centry do pokutového území.

„Pohled na tabulku je příjemný, ale musíme pokračovat v dosavadních výkonech. Líbilo by se mi, kdybych nedostával góly a pokaždé jsme nějaký vstřelili. Kluci v obraně hrají výborně a trenér může vybírat i z většího počtu útočníků,“ přemítal Zlámal.

Podle něj týmu vyhovuje, že se s ním na přední příčky dosud příliš nepočítalo. „Ani přes zimní přestávku jsme nezaznamenali nějak signály, že by nás soupeři zvlášť řadili někam vysoko. Situace je taková, že boj o druhé místo se může ještě hodně zamotat. Každý zápas je těžký. To platí i o příštím kole ve Zlíně. Kdysi jsem tam působil, takže se vrátím do známého prostředí. Čeká nás asi obtížný terén, ale musíme se s ním vyrovnat,“ uvažoval liberecký gólman.

Huňa litoval bodové ztráty

Záložník Bořek Dočkal poznamenal: „Herně jsme na podzim možná měli lepší zápasy. Ale důležité je, že dokážeme zvládnout i utkání, v nichž se nám tolik nedaří. Po úvodní jarní porážce v Teplicích jsme nebyli pod psychickým tlakem, ale věděli jsme, že následná dvě střetnutí budou hodně těžká.“ Během duelu s Příbramí si zahrál uprostřed i na kraji středové řady.

„Potvrdili jsme předešlé vítězství. Příbramští mají propracovanou defenzivu a byli běhaví a nepříjemní. Pomohly nám i přesuny v sestavě o poločase. Ale to bylo tím, že jsme vedli 1:0 a Příbram se musela aspoň trochu tlačit dopředu,“ mínil Dočkal.

Příbramský kapitán Daniel Huňa litoval bodové ztráty: „Myslím, že jsme předváděli dobrý fotbal. Liberec si nevytvořil skoro žádné šance s výjimkou dvou standardních situací. Škoda, že jsme jednu z nich neuhlídali a dostali jsme hloupý gól. Kdyby De Oliveira proměnil stoprocentní příležitost, mohli jsme vést 1:0 a zápas by vypadal určitě jinak.“ Huňa dal na podzim už deset ligových gólů, ale na jaře se ještě netrefil. „Vypomáhám i středové řadě a v Liberci jsem hrál spíš na místě podhrotového hráče,“ vysvětlil.

Reklama

Související témata: