Hlavní obsah

Budějovice - Zlín 1:0Budějovice udělaly výhrou nad Zlínem další krok k záchraně

MinutaMin. Tým Hráč Akce
52. Benát 1 : 0

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Fotbalisté Českých Budějovic porazili v nedělním utkání 19. ligového kola díky brance Petra Benáta z 52. minuty Zlín těsně 1:0 a udělali další krok k záchraně. Jihočeši se po čtvrtém vítězství v sezoně a prvním na jaře posunuli na desátou příčku, naopak Valaši zůstávají přikováni na dně tabulky.

Článek

Už výsledky předchozích tří vzájemných duelů, v nichž padly pouhé dva góly, dávaly tušit, že příliš fotbalové krásy dnes nebude k vidění. Důležitost západu oba týmy bojující o záchranu obrovsky svazovala, a tak Střelecký ostrov ovládla nervozita.

Z fotbalového boje vybočila až v 21. minutě Benátova kolmice na Hílka, ale slovenský záložník místo přihrávky ukvapeně centroval do země nikoho. Po půlhodině zase pokazil finální přihrávku při úniku tři na dva Benát a hostující gólman Baránek stačil před nabíhajícím Sedláčkem zasáhnout.

Zlín byl nebezpečný jen ze standardních situací. Ve 33. minutě zahrával přímý kop Rýdel, Kučera přes vysoké hostující stopery na míč nedosáhl, ale dorážející Žůrek obranný val nepropálil. Na druhé straně rychle rozehrál Leština, jenže Benát byl dlouhým pasem tak překvapený, že za zlínskými beky nedokázal dobře zpracovat.

Jihočeši zvyšovali aktivitu, vzápětí protáhl Baránka hlavičkující Stráský. A po příchodu tradičního žolíka Brazilce Hudsona, jenž po pauze vystřídal nevýrazného Hílka, domácí tlak ještě vzrostl. Nový muž na hřišti v 51. minutě krásně předložil míč Šímovi a Baránek se musel hodně natahovat, aby jeho ránu vyrazil aspoň na roh.

Z něj už Dynamo udeřilo, odražený míč uklidil přesně k tyči Benát. Valaši marně reklamovali, že jejich gólmanovi clonil zřejmě v ofsajdu stojící Sedláček. Jihočechy vedoucí trefa uklidnila a během chvíle mohli dvakrát navýšit skóre. V 61. minutě nejprve nepropálil houštinu těl před brankou Riegel a z dalšího útoku selhal po Sedláčkově přihrávce Stráský.

Zlínští působili neškodným dojmem a domácí obrana bez zraněného Hunala se s bráněním těsného náskoku příliš nezapotila. Hosté si vytvořili jedinou šanci na vyrovnání, zato však stoprocentní. Žůrek se v 82. minutě protáhl až na hranici penaltového puntíku, jeho tečovaná střela už už padala za Kučeru, který se však zázračně vymrštil a vyškrábl míč na tyč. Na víc se hosté nezmohli a jejich situace na chvostu tabulky je stále složitější. Na výhru čekají už deset utkání.

Dynamo České Budějovice - Tescoma Zlín 1:0 (0:0)
Branka: 52. Benát. Rozhodčí: Bílek - Chytil, Košec. ŽK: Žižka, Homoláč - Trubila, Čelůstka, Zbožínek, Rýdel. Diváci: 2427.
Č. Budějovice: Kučera - Riegel, Horejš, Žižka, Leština - Benát, Homoláč, Hílek (48. Hudson), Šíma (89. Mezlík) - Stráský (76. Svátek), Sedláček. Trenér: Tobiáš.
Zlín: Baránek - Malcharek (78. Lukaštík), Kroča, Zbožínek, Čelůstka - Musil (58. Vyskočil), Rýdel, Dostálek, Trubila (58. Šmahaj) - Kroupa, Žůrek. Trenér: Minář.

Reklama

Související témata: