Hlavní obsah

Brno - Bohemians 0:0Brňané po slibném jarním startu pouze remizovali s Bohemians 0:0

BRNO

Fotbalisté Brna neprodloužili svůj úspěšný vstup do jarní části ligové soutěže a od prosincového příchodu trenéra Miroslava Beránka ztratili první body bezbrankovou remízou doma se střížkovskými Bohemians. Brňané sice měli po většinu utkání územní převahu, v koncovce ale propadli a neporadili si s dobře chytajícím brankářem Belaněm.

Článek

Bohemians od úvodních minut hráli podle očekávaného scénáře, zaměřili se na dokonale zajištěnou obranu a dvacet minut se vůbec nedostali ke střelbě. Snaha Brňanů o aktivní hru se rozbíjela na soupeřových zadácích. Ti s přehledem sbírali dlouhé centrované míče a stejně úspěšně si vedli i při pokusech domácího týmu postupovat do útoku po stranách jednoduchými kombinačními akcemi.

Do první vážnější příležitosti se dostal po čtvrthodině po trestném kopu Kalivody z poloviny hřiště Dvorník, který ale hlavičkoval přímo do náruče brankáře Belaně. O tři minuty později Kalivodovu střelu pod břevno stačil Belaň vytáhnout nad břevno.

Po dvaceti minutách se začali hosté častěji osmělovat k útočení. Prvním signálem byla hlavička Ibeho, kterou ale Lejsal snadno chytil. Do nejslibnější šance se dostal ve 24. minutě Pospěch, jenž sice obhodil Belaně, ale branku netrefil. Fotbalisté Bohemians zahrozili ve 37. minutě. Po faulu Dvorníka trefil z přímého kopu Dobeš růžek brněnské branky, kde stál ale obránce Švejnoha, jenž stačil míč před cestou do sítě hlavou vyrazit.

Brněnský trenér Beránek se pokusil ve druhém poločase posílit ofenzivní pojetí, místo obránce Kuncla poslal do hry útočně laděného Střeštíka. Změna se však projevila pouze v krátkém desetiminutovém úseku. V něm dostali Brňané soupeře pod tlak, jedinou vážnější šanci měl Došek. Obloučkem přehodil ale nejen Belaně, ale i branku soupeře.

Hosté pak dokonce otevřeli hru, ovládli střed hřiště a mnohem častěji útočili. Domácí vypadli z rytmu a snadno ztráceli míče. Jedinou výjimkou byly šance Střeštíka a Šurala, které ale pozorně chytající Belaň zmařil. V závěrečných deseti minutách se sice hrálo opět podle brněnského scénáře, ale ani drtivý tlak k vytoužené brance nevedl.

1. FC Brno - Bohemians Praha 0:0
Rozhodčí: Drábek - Kordula, Slavík. ŽK: Dvorník, Trousil, Heinz, Švejnoha - Horáček, Fenyk, Novotný. Diváci: 4350.
Brno: Lejsal - Kuncl (46. Střeštík), Trousil (69. Živný), Dvorník, Švejnoha - Heinz, Kalivoda, Mareček, Lira - Došek, Pospěch (58. Šural). Trenér: Beránek.
Bohemians: Belaň - Macháček, Obermajer, Horáček, Turtenwald - Fenyk, Zoubek (73. Eisman), Demeter, Dobeš, Novotný (82. Kropík) - Ibe (90. Biboko). Trenér: Urban.

Reklama

Související témata: