Hlavní obsah

Jablonecký střelec Lafata na Evropu ještě nemyslí

Karel FeltPrávo

Jabloneckému útočníkovi se proti Kladnu střelecky daří. V neděli mu dal už čtvrtý gól a svému týmu výrazně pomohl ke třetímu vítězství v řadě. Na jaře se trefil podruhé, ale na pohárovou Evropu prý ještě nemyslí...

Článek

Čím to, že se vám daří střelecky právě proti Kladnu?

To nevím, ale jsem za to rád. Potřebovali bych proti němu hrát častěji... Hlavní ale je, že mi to zase padlo do brány a gól pomohl ke třem důležitým bodům.

Měli jste z Kladna, které hraje o záchranu, obavy?

Obavy ne, ale věděli jsme, že nás tu nečeká nic lehkého. Trochu jsme se děsily terénu, ale byl docela dobrý. Hlavně první půli se na něm hrálo dobře, ale my jsme z našeho tlaku nic nevytěžili. To se povedlo až po změně stran.

Před vaším gólem jste měl dost času. Nepřekvapilo vás, že kladenští obránci jen přihlíželi, co s centrem uděláte?

Měl jsem opravdu nečekaně dost času. Byl to od Hamouze hezký centr na zadní tyč. Míč všechny přelétl, takže jsem si na něj v klidu počkal, když ke mně nikdo nešel. Pak už jsem se soustředil, jen abych míč dobře trefil, což se povedlo.

Nebylo vám úzko při závěrečném tlaku Kladna?

Trochu ano, ale mohli jsme si za to sami. Vzadu jsme dělali zbytečné fauly a domácí hrozili ze standardních situací. Dostali nás pod tlak a my jsme tři body zachránili naší obětavostí a velkou dávkou štěstí.

Kdyby vám někdo na začátku jara řekl, že vyhrajete první tři utkání a dotáhnete se na čelo tabulky, co byste mu odpověděl?

Že by to bylo krásné a brali bychom to... Je to fakt začátek z říše snů.

Už myslíte na evropské poháry?

Tak to ne! Zůstáváme při zemi. Jaro je teprve na začátku a my máme špatnou vzpomínku z podzimu, kdy jsme také dobře začali, a pak jsme zbytečně ztráceli body se soupeři, kteří byly v tabulce pod námi, zatímco těm nahoře jsme je brali.

Chyběl hodně Tomáš Čížek, který se vrátil do Ruska?

On nám hrozně moc pomohl v prvních dvou zápasech, kdy dal dva góly a byl přínosem i ve hře. Takový fotbalista se těžko nahrazuje. Ale v tomto utkání jsme to zvládli a zvykneme si.

Jaké cíle máte pro jaro?

Vedení nám řeklo, že máme uhrát klidný střed tabulky. Všechno směrem nahoru bude navíc. Pochopitelně chceme skončit co nejvýš, ale nosy nahoru nezvedneme, zatím to nic neznamená. Důležité je, že už jsme zachránění a můžeme hrát v klidu. Pokud šance na poháry bude, popereme se o ní. Těžší zápasy ale přijdou, už koncem týdne první se Slavií.

Reklama

Související témata: