Hlavní obsah

Olomouc - Ml.Boleslav 2:2Boleslav i v desíti vybojovala v Olomouci bod

MinutaMin. Tým Hráč Akce
18. Melinho (penalta) 1 : 0
44. Hudec 2 : 0
77. Sylvestre 2 : 1
90. Pecka 2 : 2

OLOMOUC

Sigma byla téměř 80 minut lepším celkem, ale nezvládla závěr a umožnila tak soupeři zremizovat ztracený zápas. „Není mi jasné, proč jsme to tak zpackali a asi to ani nepochopím. Po prvním gólu v naší síti jsme na čtyři minuty vypadli z role a když jsme se ze srabu dostali, inkasovali jsme podruhé,“ kroutil hlavou olomoucký kouč Zdeněk Psotka.

Článek

Jeho svěřenci od počátku tlačili a obrana hostí nevěděla, kam dříve skočit. V 17. minutě Melinho parádním pasem vysunul Toleskiho a Kalinovi, který Makedonce řítícího se na bránu nestíhal, nezbylo, než ho zastavit faulem. Za to si však vykoledoval červenou kartu a Melinho pak jeho faul potrestal, když s přehledem proměnil nařízenou penaltu.

Sigma i dál pokračovala aktivně. Největší nebezpečí hrozilo po parádních Kobylíka, ale Toleski ani Ordoš žádný nedokázali zužitkovat. Mladoboleslavští se dopředu snažili jen po pravé straně, kde Heidenreicha pořádně proháněl Mendy. Do vyložené šance se ale nedostali. Naopak, těsně před přestávkou se trefil hlavou Hudec po centru Melinha.

Sigma diktovala tempo i po přestávce a oslabený soupeř nestačil. Útok střídal útok, jen zakončení vázlo. Blízko gólu byl v 51. minutě Kobylík, ale jeho dělovka z voleje po perfektním centru Štěpána zatřásla jen břevnem. Další šance pak spálili Melinho, Heidenreich a Hudec. V 77. minutě zákonitě přišel trest. Po nevinné akci si Sylvestre narazil s Nečasem a z deseti metrů nedal Drobiszovi šanci. Hanáci se pak nepochopitelně začali bát o výsledek a to se jim vymstilo, když vyrovnání zařídil hlavou ve druhé minutě nastavení Pecka.

„Kluci ukázali morální sílu a zaslouženě dovedli zápas k remíze. Bod beru, byť jsme mohli získat i víc,“ tvrdil mladoboleslavský trenér Pavel Hapal.

Sigma Olomouc - Mladá Boleslav 2:2 (2:0)
Branky: 18. Melinho z pen., 44. Hudec - 77. Sylvestre, 90.+2 Pecka. Rozhodčí: Příhoda - Kubáň, Tacina. ŽK: Drobisz, Onofrej - Miller, Papadopulos. ČK: 17. Kalina (Mladá Boleslav). Diváci: 4350.
Olomouc: Drobisz - Nuc, Hudec, Škerle, Heidenreich - Kaščák (46. Onofrej), Melinho, Kobylík - Štěpán (70. Janotka), Ordoš, Toleski (84. Doležal). Trenér: Psotka.
Mladá Boleslav: Miller - Kalina, Rolko, Janíček, Mach - Mendy (68. Nečas), Kúdela (68. Procházka), Sylvestre, Poláček (61. Sedláček) - Papadopulos, Pecka. Trenér: Hapal.

Reklama

Související témata: