Hlavní obsah

Derby rozhodl Kucka, Sparta vyhrála na Žižkově

PRAHA

Druhé jarní pražské derby na rozdíl od bezbrankové partie Bohemians se Slavií góly přineslo. Sparta vyhrála na Žižkově 2:1 a posunula se na druhé místo tabulky. "Věřím, že teď se odpíchneme," řekl autor vítězného gólu Juraj Kucka. Fotbalisté Viktorie si naopak znovu o něco přitížili v bitvě o záchranu.

Článek

Bez zraněného Bergra vyrukovala Sparta na pískem vylepšený žižkovský trávník. Kapitánskou pásku letenského týmu tak navlékl brousek Řepka - poprvé od začátku zápasu od předloňského vyloučení v Teplicích.

Soupeři neztráceli čas dlouhým oťukáváním a derby začalo gólovou minutkou. Nejprve Švancara rychle rozehrál rohový kop, Vaculík míč vrátil před branku a Straka otevřel skóre. Radost domácích ještě ani neutichla, a už se míč třepetal také v jejich síti. Holenda si pohotově zpracoval dlouhý míč, obhodil si obránce a přesnou střelou k tyči hned z protiútoku vyrovnal.

A protože ani jedna z obran jistotou právě neoplývala, dramatickým situacím v prvním poločase ještě zdaleka nebyl konec. O další trefu se hlásil sparťan Kucka a brankář Bartalský s námahou vyrazil jeho pokus na tyč. Na druhé straně se Straka snažil o hattrick. Nejprve se slovenský útočník dostal do brejku a hnal se z boku sám na Blažka, jeho branku však přestřelil. O chvilku už mířil přesně, letenský gólman však těžkou střelu lapil. A to byl klíčový moment, protože po půlhodince hry rozehrál Žofčák přímý kop, Kucka vyskočil nejvýš a hlavou zajistil Spartě vedení.

"Rychlé vyrovnání pro nás bylo zlomové," pochvaloval si kouč Sparty Jozef Chovanec. "Také z mého pohledu bylo klíčové, že jsme inkasovali v době, kdy jsme ještě slavili první gól. Pak jsme dostali druhou branku ze standardky a bylo po zápase," smutnil jeho protějšek Zdeněk Ščasný.

Ligová premiéra letenského záložníka Sergio Petera trvala jen poločas, do druhé půle místo něj nastoupil Zeman. Hra už nebyla tak dramatická. Sparta se musela vypořádat se zraněním stopera Hubníka, jinak hlídala vedení bez větších potíží. Střelci obou týmů mířili většinou vedle, žižkovský Koukal i sparťani Wilfried a Zeman. Viktorii brzdila ve snaze alespoň o vyrovnání nervozita, body tak musela oželet. V nastavení totiž Blažek chytil gólovou střelu Vozábalovi, naopak Zeman netrefil na druhé straně prázdnou branku.

"Já přitom věřil, že můžeme Spartu porazit. Kdybychom si déle udrželi vedení, uvěřili by tomu i hráči. Na Baníku jsme měli vyhrát, i teď jsme měli minimálně na bod. Příště už to musí přijít," doufá Ščasný.

Viktoria Žižkov - Sparta Praha 1:2 (1:2)
Branky: 9. Straka - 10. Holenda, 31. Kucka. Rozhodčí: Kocourek. ŽK: Besta, Vaculík, Sabou, Vozábal, Švancara - Huber, Kucka, Žofčák. Diváci: 5100.
Žižkov: Bartalský - Pilař, Besta, Gabriel, Zengue (76. Vozábal) - Vaculík (71. Kučera), Sabou, Hušbauer, Hottek (24. Koukal) - Straka, Švancara.
Sparta: Blažek - Kušnír, Hubník (56. Huber), Řepka, Pamič - Žofčák, Kucka, Kladrubský, Peter (46. Zeman) - Wilfried, Holenda (90. Kulič).

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články