Hlavní obsah

Blažek: Hrát na žižkovském placu je trochu šílenost

Měli svému brankáři za co děkovat. Fotbalisté Sparty vyhráli derby na Žižkově 2:1 a posunuli se na druhé místo tabulky Gambrinus ligy. Nebýt Jaromíra Blažka, sotva by Viktorii porazili. Zkušený gólman se vyznamenal především v nastaveném čase, kdy se štěstím vyrazil bombu střídajícího Vozábala.

Foto: ČTK

Jaromír Blažek

Článek

Po domácí remíze s Českými Budějovicemi jste na Žižkově urvali důležité vítězství.

Pro mě je to velká výhra především z pohledu, na jakém hřišti se hrálo. Slavia tady před týdnem na stejném terénu nastoupila proti Bohemians a vyhrát se jí nepodařilo. Hrát na takovém placu, to je trochu šílenost... Proto jsem rád, že jsme dokázali vyhrát.

V utkání jste vytáhl dva klíčové zákroky. V prvním poločase proti Strakovi, v nastavení proti Vozábalovi.

Obě střely byly podobné v tom, že jsem je neviděl. Ta první prošla houštinou hráčů, vylétla těsně přede mnou. Vozábalovu ránu jsem zaregistroval ještě později. Měl jsem kliku, že mě trefil. Jít to trochu do strany, byl by gól.

Inkasoval jste tedy jen jednou, zato již v 9. minutě.

Švancara hodně rychle rozehrál rohový kop a my pak na všechno zareagovali pozdě. Zaspali jsme a oni nás nachytali.

Sparta na jaře poprvé nastoupila se dvěma útočníky. Hodně vám pomohli?

Určitě. Bylo nám jasné, že na Žižkově se nedá hrát moc technicky. Proto jsme poslali dopředu dva útočníky s tím, že je budeme vysouvat a oni se tam budou prát. Je vidět, že se nám to vyplatilo.

Můžete být spokojení. Před dohrávkou Baníku na Slavii jste se osamostatnili na druhém místě tabulky o dva body před Mladou Boleslaví a Libercem.

Věděli jsme, že všechny týmy kolem nás zabodovaly - Boleslav, Liberec, Jablonec i Teplice. I z tohoto pohledu jsme na Viktorce získali tři velmi důležité body.

Reklama

Související témata: