Hlavní obsah

Brno nedalo gól, poprvé na jaře ztratilo

BRNO

Skvělý vstup do jarních ligových odvet v domácím zápase s Bohemians nepotvrdili. Fotbalisté Brna nevstřelili ani gól a po výhrách nad Baníkem a v Boleslavi museli překousnout první jarní klopýtnutí. „Remíza je pro nás obrovskou ztrátou. Jsem strašně zklamaný,“ tvrdil brněnský útočník Tomáš Došek.

Článek

„Pár šancí jsme měli, ale řešili jsme je špatně. Bohemka navíc velice dobře bránila. Velké vápno doslova ucpala a nechala nám málo prostoru. Moc jsme toho nevymysleli. Máme teď co napravovat. Následující zápas na Spartě je pro nás výzvou, měli bychom tam něco uhrát,“ hleděl už Došek raději dopředu.

Rovněž obránce Martin Švejnoha uznal kvality soupeře. „Pražané podali kompaktní výkon. My jsme se snažili jejich obranu rozebrat akcemi po stranách a následnými centry do šestnáctky, ale moc se nám to nedařilo. Byl to velký rozdíl oproti předchozím dvěma zápasům. Zatímco Ostrava i Boleslav na nás vyrukovaly s otevřenou hrou, Bohemka myslela hlavně na defenzívu. To nám moc nevyhovovalo,“ připustil Švejnoha, jenž litoval zranění kapitána Trousila, který musel střídat.

Hrdinou utkání se stal brankář Bohemians Jaroslav Belaň, který po utkání na Slavii udržel i v Brně čisté konto. „Moc dobře jsme věděli, že domácí budou chtít potvrdit předchozí výhry. Proto jsme se raději zatáhli do obranné ulity. V defenzívě jsme neudělali skoro žádnou chybu a to, co prošlo, se mi povedlo pochytat,“ líčil skromně.

Slovenskému gólmanovi bylo nejhůř v závěru střetnutí, kdy se po rohu odrazil míč ke zcela volnému Šuralovi. „To byla jen otázka toho, jestli mě trefí nebo ne. Naštěstí se mi povedlo balón vyrazit,“ liboval si Belaň.

Ziskem cenného bodu udělali Bohemians další krok ke kýžené záchraně. „Teď ale hostíme doma Žižkov a to bude ještě důležitější zápas. Možná na jaře pro nás klíčový. Pevně věřím, že ho zvládneme,“ byl přesvědčen Belaň.

Reklama

Související témata: