Hlavní obsah

Hrozby a pohovory fotbalové Plzni nepomohly

TEPLICE

Tři porážky při souhrnném skóre 2:8. Taková je jarní bilance plzeňských fotbalistů v první lize. Mužstvo herně tápe a komplikuje si situaci v tabulce. Už po dvou nezdarech reagovalo vedení klubu na špatný rozjezd do jara hrozbou pokut a pohovory s hráči. „Je vidět, že to nezabralo úplně stoprocentně,“ pokrčil rameny trenér Pavel Vrba po selhání v Teplicích.

Článek

„Místo očekávaného zlepšení jsme na severu Čech odehráli nejhorší zápas. Hráče nic nenastartovalo k větší zodpovědnosti a obětavosti. Nedokážu si vysvětlit, proč se tak lehce necháme přehrát soupeřem, na jehož přednosti jsem upozorňoval už před utkáním,“ lomil rukama kouč.

„Na začátku jarní části soutěže jsme měli vyšší ambice, ale musíme si říci pravdu do očí. Nebudeme bojovat o evropské poháry, ale spíš nás musejí zajímat soupeři v tabulce pod námi, abychom nehráli o záchranu,“ věděl Vrba.

Co mužstvu nejvíce chybí? „Toho je strašně moc. Především herní disciplína. V Teplicích jsme si dali dva góly skoro sami po hrubkách v defenzivě. Spousta hráčů hrála spíš na sebe, než pro tým. Někdy mužstvo sráží smůla, že prohraje vyrovnaný zápas, ale to nebyl tento případ. Pokud soupeře vlastní nedůsledností pošlete do šancí, že jde sám na brankáře, tak k tomu nemám slov,“ narážel kouč na chybu před  druhou inkasovanou brankou.

„Třetí gól padl po situaci, kdy jsme Teplice špatným odkopem vyslali do brejku. To jsou momenty, které ve fotbale rozhodují. Nemáme se na co vymlouvat, dostali jsme lekci,“ tvrdil Vrba. Kromě bodů ztratili Západočeši v Teplicích i stopera Halamu, který byl už v prvním poločase po jednom ze soubojů odvezen do nemocnice s otřesem mozku.

Reklama

Související témata: