Hlavní obsah

Teplice jsou na jaře stoprocentní

Josef PešoutPrávo

Fotbalisté Teplic v jarním pokračování první ligy ještě neztratili ani bod a dosud neinkasovali. Po výhře nad Libercem (1:0) a odloženém duelu v Příbrami si možná až nečekaně snadno poradili doma s Plzní (3:0).

Článek

„Ne všechny zápasy se vydaří, ale když to takhle půjde dál, tak to bude hodně dobré,“ pravil záložník Štěpán Vachoušek, který patří k oporám mužstva. „Je to o poctivosti a touze pracovat pro tým. Pokud naplno šlape celé mužstvo, výsledky se dostaví. Odvážnou hrou jsme se chtěli prezentovat už na podzim, ale po některých zaváháních šla psychika dolů. Teď se cítíme v pohodě. Nesmíme ale usnout na výsluní a musíme zůstat nohama na zemi,“ přemítal zkušený fotbalista.

„Když se vyhrává, panuje v kabině dobrá nálada. V Teplicích nikdy nebylo špatné klima, ale nyní si to užíváme. Myslím, že zúročujeme kvalitní zimní přípravu. Věděli jsme, jak důležitý  bude vstup do jara. Chceme ale dál bojovat s pokorou,“ zdůraznil Vachoušek.

Cizinci zářili 

Proti Plzni zazářili cizinci v teplických službách. „Zápas jim opravdu vyšel, ale neřekl bych, že jen tihle kluci táhnou náš tým. Nerozlišujeme národnosti a snažíme se vystupovat jednotně,“ tvrdil teplický záložník.

„Důležité bylo, že jsme do zápasu s Plzní skočili dobře a povedlo se nám brzy vstřelit první gól. To byl náš záměr. Od té doby bylo utkání v naší režii,“ liboval si útočník Tomáš Vondrášek, který promarnil dvě tutové šance. „Mohl jsem dát svůj první ligový gól, ale zradila mě nezkušenost. Při té druhé střele jsem míč už takříkajíc viděl v brance a chtěl jsem se radovat. Jenže balon se od drnu odrazil do tyče a zpátky do hřiště. Moc mě to mrzí, ale hlavně, že jsme vyhráli,“ líčil forvard, který se propracoval do základní sestavy.

„Na dvě místa v útoku je nás víc, ale rivalita mezi námi nepanuje. Upřímně se snažíme si pomáhat a chodit agresivně do soubojů. S Aidinem Mahmutovičem si v útoku vyhovíme. A velkým oživením je i Japonec Osama Elsamni,“ poznamenal Vondrášek.

Reklama

Související témata: