Hlavní obsah

Mahmutovič se stává trumfem Teplic

Josef PešoutPrávo

Třiadvacetiletý bosenský útočník Aidin Mahmutovič zazářil v zápase teplických fotbalistů s Plzní (3:0). Dostal se do několika výborných šancí a dvě z nich proměnil, když prokázal svou rychlost, techniku i přehled v koncovce. Naznačil, že by se mohl stát trumfem Teplic v jarním boji o pohárové příčky.

Článek

„Vyhráli jsme zaslouženě. Jen jsem zúročil snahu celého týmu. Měl jsem hodně prostoru, hrálo se mi dobře. Před prvním gólem jsem obral o míč plzeňského obránce a postupoval jsem sám na brankáře. Na druhou branku mi ideálně nahrál Osama Elsamni. Stačilo mi jen usměrnit míč do sítě,“ líčil forvard, který pohybem činil plzeňské defenzivě velké potíže.

„Zadáci byli trochu pomalí, tak jsem toho využil,“ usmál se Mahmutovič, který je spokojen s jarním šestibodovým ziskem. „V zimě jsme dobře trénovali a věřili, že se to projeví i na hřišti. Oproti podzimu hrajeme snad lepší fotbal. A to ještě máme odložený zápas v Příbrami,“ připomněl úspěšný rozjezd.

Mahmutovič je odchovancem bosenského klubu Tosk Tešanj, stejně jako záložník Admir Ljevakovič. Oba působili i v Čeliku Zenica a před rokem a půl zamířili do Česka. Pro adaptaci ve zdejším fotbale Mahmutovičovi hodně pomohlo loňské hostování v druholigovém Ústí nad Labem, kde na sebe poprvé upozornil po herní i střelecké stránce. Proto si ho Teplice stáhly zpět a už na podzim odehrál čtrnáct ze šestnácti ligových zápasů. Vstřelil v nich dva góly.

„Ale pro sebe si počítám tři. Jeden mi statistici dodatečně upřeli ze zápasu se Žižkovem a označili jej za vlastní soupeře. Ale jestli mám na svém kontě teď čtyři nebo pět branek, na tom zase tolik nezáleží. Každopádně se pokusím přidat i další,“ pravil fotbalista, který by se nebránil, kdyby šel ve stopách svého krajana Edina Džeka. Ten se rovněž přes Ústí dostal do Teplic a nyní se prosazuje v bundeslize v barvách Wolfsburgu.

Reklama

Související témata: