Hlavní obsah

Slávista Jarolím doufá, že mu střelecká forma vydrží

Pod obě slávistické výhry v jarní části sezóny se podepsal záložník Marek Jarolím, jenž je se čtyřmi trefami jediným střelcem týmu ve druhé polovině soutěže. V pondělní dohrávce 19. ligového kola zmařil naděje ostravského Baníku na body již po pětadvaceti minutách hry. „Jsem rád, že dávám góly, ale nejdůležitější jsou body. Zaplať pánbůh za ně,“ liboval si spokojený střelec.

Článek

Tři body pro Slavii jste zajistil pro vás netradičně hlavou…

Nejspíš jsem to zdědil po Tomáši Necidovi, se kterým jsem býval dříve na pokoji. Určitě to ale byl můj první ligový gól, který jsem hlavou dal. Mnohem důležitější jsou však body. Zaplať pánbůh za ně.

Jak se to vše seběhlo?

Z pravé strany přišel krásný centr od Petra Jandy, já si na něj naběhl do vápna, kam jsem tušil, že by mohl doletět a naštěstí to vyšlo.

Na jaře jste jediným střelcem Slavie, jaké to je?

Jsem spokojený. Na podzim jsem měl hodně šancí, ale neproměňoval jsem je. Nyní se to otočilo a doufám, že to vydrží.

Výhra se však nerodila snadno, zvláště v prvním poločase byl Baník blízko vstřelení branky…

Martin Vaniak chytil hned v úvodu jasný gól. Bylo až neskutečné, jak dokázal střelu vyrazit. I my jsme měli nějaké šance, ale nedokázali jsme je využít.

Další vítězství přiblížilo Slavii k obhajobě titulu, vnímáte to tak?

Strašně rád bych řekl, že jsme blízko, ale víte, jak to ve fotbale chodí. Nerad bych o tom spekuloval, protože se to většinou nevyplácí. Teď nás čeká další utkání v Jablonci, na to se soustředíme.

Berete výhru nad Baníkem tak, že jste vyřadili jednoho konkurenta v boji o mistrovský titul?

Před zápasem jsme se bavili o tom, že z tohoto hlediska je to velmi důležitý zápas. Věděli jsme, že se hraje o šest bodů, a že když zápas zvládneme, Ostravu odsuneme a necháme ji ještě více za námi.

Všechny soupeře o titul přivítáte v Edenu, je to velká výhoda?

Snad ano. Doufám, že ty zápasy zvládneme tak, jak jsme zvládli ten s Ostravou. Baník nehrál špatně a to samé se dá očekávat i od ostatních mančaftů.

Reklama

Související témata: