Hlavní obsah

Slavia leští titul, teď ji v Jablonci čeká jarní lídr

PRAHA

Mají na jaře jediného střelce Marka Jarolíma, zato čtyřgólového. Fotbalisté Slavie s přehledem kontrolují vývoj Gambrinus ligy a vzhledem k desetibodovému náskoku na druhou Spartu už pomalu mohou leštit další mistrovskou trofej, která do Edenu míří... V příštím kole však sešívaní nastoupí v Jablonci, který je se třemi výhrami lídrem jara.

Článek

Jablonec proti Slavii, aneb lídr jara proti nejlepšímu týmu ligy. To bude lákadlo 20. kola. „Jablonci vyšel úvod sezóny, asi je to hodně psychicky povzbudilo. Já ale doufám, že tam dokážeme v příštím kole vyhrát,“ věří trenér červenobílých Karel Jarolím.

Sedm jarních bodů Slavia získala především díky čtyřem trefám jeho synovce Marka Jarolíma. „Strašně rád bych řekl, že jsme blízko titulu. Víte však, jak to ve fotbale chodí. Teď nás čeká utkání v Jablonci, na to se soustředíme. Nechci se pouštět do nějakých spekulací, protože se to většinou nevyplácí,“ říká střelecky disponovaný záložník.

Vítězstvím nad Baníkem odstřihl obhájce titulu jednoho z vážných konkurentů. Duel na Střelnici bude dalším důležitým krokem k obhajobě. „Jablonec hraje dobře, vyhrává, ale my jsme utkání s Ostravou brali jako klíčový zápas, protože byla hned za námi. Věděli jsme, že když to zvládneme, tak jim zase o trochu víc odskočíme,“ potvrzuje Marek Jarolím.

Sestava 19. kola podle Sport.cz
Beláň (Bohemians) - Lukáš (Teplice), Košťál (Liberec), Klein (Teplice) - Janda (Slavia), Melinho (Olomouc), Kucka (Sparta), Černý (Slavia) - Mahmutovič (Teplice), Holenda (Sparta), Kerič (Liberec).

Komňacký: S jídlem roste chuť

Jablonec je senzací jara. Posunul se v tabulce do míst, kde už jde o evropské poháry. „Nejsme v pozici, kdy bychom měli přemýšlet o titulu nebo účasti v Lize mistrů,“ tlumí euforii zkušený kouč František Komňacký.

Pro něj samotného je postavení jeho týmu velkým překvapením. „Devět bodů ze tří zápasů, to jsem opravdu nečekal. Spíš jsem se bál obráceného scénáře, že se na nás mohou dotáhnout celky ze spodu tabulky,“ přiznává trenér.

Bitva s obhájcem titulu bude pro jeho svěřence velkou zkouškou. „Je příjemné, že jsme na tom stejně jako Ostrava a trochu hůř než Sparta, ale to teď nic neznamená. Zápas se Slavií ukáže, jestli je současné postavení spíše dílem náhody, nebo jestli tam patříme oprávněně. Na druhou stranu s jídlem roste chuť,“ těší se Komňacký.

Tabulka jara po třech kolech
1.Jablonec5:29
2.Brno6:27
3.Sparta3:17
4.Slavia4:27
5.Teplice4:06
6.Liberec3:16
7.Č. Budějovice3:25
8.Kladno2:24
9.Bohemians0:12
10.Zlín1:22
11.Žižkov2:32
12.Příbram2:31
13.Olomouc2:41
14.Ostrava0:31
15.Ml. Boleslav5:81
16.Plzeň2:80
Zápas Příbram - Teplice byl odložen

Reklama