Hlavní obsah

Kouč Bohemians Urban zaplatí 50 tisíc korun

PRAHA

Trenér Bohemians Praha Luboš Urban dostal ve čtvrtek od Disciplinární komise ČMFS pokutu 50 000 korun za hrubou urážku čtvrtého rozhodčího Jaroslava Bílka v utkání Slavia - Bohemians. Za ni a opuštění technické zóny dva metry do hrací plochy byl také vykázán na tribunu. „Trest přijímám, když byl na spodní hranici. Ale vzhledem k mému platu je to nepřiměřené,“ konstatoval po vyslechnutí rozhodnutí disciplinárky Urban.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Trenér fotbalistů Bohemians Praha Luboš Urban

Článek

„Zápasy se Slavií jsou vždycky vypjaté nejen po sportovní stránce. Ještě o poločase v kabině jsem zdůrazňoval, aby hráči ani realizační tým nepodléhal prostředí. Z lavičky Slavie i z tribuny padaly hrubé urážky. Bylo to 0:0 a ve vzduchu viselo, že se něco stane. Té 55. minutě předcházel okamžik, kdy Hošek loktem zranil Kincla na hlavě. Ten pak seděl za čárou na bobku, byl ošetřován a ze všech stran pršely hrubé urážky. Zejéma asistent Slavie Pavel Řehák byl nepříčetný. Najednou jde proti hlavní rozhodčí Libor Kovařík a v ruce má červenou kartu, kterou ukázal Kinclovi. V tu chvíli ve mně bouchly saze. Teď toho lituji. To by se mi stát nemělo,“ popsal situaci Urban.

V zápise o utkání bylo uvedeno, že čtvrtému rozhodčímu Jaroslavu Bílkovi měl Urban říct: „Ty zm... zku....j, černej haj...“ To Urban odmítl s tím, že hlavnímu sudímu řekl: ,Co to děláš ču....´. Sudí mě vykázal na tribunu. Padlo tam nějaké hovado, ale to už jsem byl k němu zády. V žádném případě jsem neřekl to, co bylo v zápise. To bych nedal dohromady. Je to lež.“

Na tiskové konferenci se pak Urban vyjádřil ke čtvrtému sudímu Bílkovi, jehož nazval Copperfieldem, když prý slyšel, co říká. „Tím porušil rozpis soutěží zakazující trenérům vyjadřovat se k rozhodčím do 24 hodin po zápase. Disciplinární komisi to doložil písemně ředitel oddělení profesionálního fotbalu Ivo Lubas. K tomu jsme přihlédli, ale rozhodující bylo závažnější provinění a tou je urážka rozhodčího,“ uvedl předseda disciplinárky Alexander Károlyi s tím, že případná další pokuta za porušení rozpisu je věcí Lubase.

Reklama

Související témata: