Hlavní obsah

Nejlepší tým jara Jablonec chce utnout sérii Slavie, Ostrava hostí Teplice

PRAHA

Fotbalisté Jablonce na jaře ještě v nejvyšší české lize nepoznali nic jiného než výhru a rádi by v nastoleném trendu pokračovali i ve 20. kole, v němž v neděli přivítají šampióny ze Slavie. Sešívaní navíc drží již osmnáctizápasovou sérii neporazitelnosti. Kolo zakončí v pondělí prestižní duel Sparty s Brnem. Všechna utkání můžete sledovat v on-line reportážích na Sport.cz.

Článek

Šlágrem 20. ligového kola bude souboj domácího Jablonce s pražskou Slavií. Na Střelnici se utkají na jaře stoprocentní Severočeši a lídr tabulky. „Jablonec má na jaře dobrou formu. Sledovali jsme na videu jejich vítězství v Mladé Boleslavi, kde spoléhali na obranný blok a protiútoky, ale proti nám asi připraví jinou taktiku. Na náskok v čele tabulky se nesmíme ohlížet, budeme chtít vyhrát stejně jako v každém jiném zápase," řekl před zápasem kouč červenobílých Karel Jarolím.

Veledůležitý zápas čeká fotbalisty Viktorie Žižkov v pražském derby proti nováčkovi Bohemians Praha. Na vlastním stadiónu budou žižkovští hráči hosty, neboť střížkovský klub hraje své domácí zápasy právě na Viktorce. Svěřenci Zdeňka Ščasného zaujímají jedenáct kol před koncem ligy předposlední sestupové místo. Oba týmy si na jaře vedou stejně. Ze tří zápasů jeden prohrály a dvakrát remizovaly.

Ostrava bez gólu již téměř 300 minut

Zajímavý duel bude k vidění na ostravských Bazalech, kam přijedou Teplice. Domácím, jako třetímu celku po podzimu, vstup do jarní části vůbec nevyšel, když z devíti možných bodů získali jeden jediný a navíc ještě nevstřelili gól. Teplice vinou odloženého utkání v Příbrami odehrály zatím jen dva zápasy, přičemž oba vyhrály. „Je třeba přistupovat k soupeřům nadále s pokorou a zůstat nohama na zemi,“ nechal se slyšet na klubovém webu teplický kouč Jiří Plíšek.

Nejhorší tým tabulky Zlín přivítá na vlastním trávníku třetí Liberec. Moravský tým sní o záchraně, a tak chce proti Severočechům bezpodmínečně bodovat. "Doma je doma. Určitě předvedeme odvážnější a bojovnější výkon než v Českých Budějovicích, kde se nám příliš nedařilo. A právě bojovnost by měla být na těžkém terénu naší největší zbraní,“ řekl před utkáním zlínský gólman Vít Baránek.

Mladá Boleslav chce být trpělivá

Tápající Mladá Boleslav na svém stadiónu přivítá České Budějovice a svěřenci trenéra Pavla Hapala budou chtít dát zapomenout na poslední tři nepříliš vydařené zápasy, z nichž získali pouhý jeden bod. Mimo hru však budou kvůli trestu Papadopulos s Kalinou a zranění do hry nepustí Kyselu s Řezníčkem. „Pomohl by nám rychlý gól, důležitější však bude, abychom skórovali jako první. Musíme hrát trpělivě a disciplinovaně,“ nabádá své hráče Hapal.

Do Plzně, která na jaře nezískala ještě ani bod, přijede Příbram. Vedení Plzně udělalo vstřícný krok směrem k fanouškům. Všichni návštěvníci, kteří budou oblečeni v klubových barvách, budou mít vstup na stadión ve Štruncových sadech zdarma. „Je jasné, že nálada v kabině by mohla být lepší, tak špatné výsledky jsme nečekali. Už jsme si to vyříkávali, ale není dobré se v tom babrat moc, abychom nezapadli někam, kam nechceme. Věřím, že už zabereme a odrazíme se výš,“ řekl pro klubový web záložník Pavel Horváth.

S cílem pokusit se uhrát nějaké body v boji o záchranu prvoligové příslušnosti pojedou do Olomouce kladenští fotbalisté. Trenér Kladna Martin Hřídel bude mít k dispozici uzdraveného Pavlíka a s tréninkem začal i Zoubele. Středočechy navíc čeká první letošní zápas na vyhřívaném trávníku. "Vypadá to, že to pro nás bude trošku nezvyklé, protože všechna tři předcházející ligová utkání jsme hráli na těžším terénu," řekl Hřídel.

Kolo zakončí pondělní duel pražské Sparty proti Brnu od 17:15. Letenští mohou v případě nedělní výhry Slavie před pondělní dohrávkou ztrácet na svého odvěkého rivala již hrozivých třináct bodů.

Program 20. kola nejvyšší fotbalové ligy:
Sobota:
17:00Baník Ostrava - Tepliceon-line
17:00Zlín - Slovan Liberecon-line
17:00Viktoria Plzeň - Příbramon-line
Neděle:
17:00Sigma Olomouc - Kladnoon-line
17:00Bohemians Praha - Viktoria Žižkovon-line
17:00Mladá Boleslav - České Budějoviceon-line
20:00Jablonec - Slavia Prahaon-line
Pondělí:
17:15Sparta Praha - Brnoon-line

Reklama