Hlavní obsah

Ostrava - Teplice 1:0Ostravské čekání na gól uťala šťastná teč, Teplice podlehly 0:1

MinutaMin. Tým Hráč Akce
49. Zeher 1 : 0

OSTRAVA

Fotbalisté Baníku Ostrava ukončili své čekání na vstřelený gól na hodnotě 334 minut. V utkání 20. ligového kola to odnesly Teplice, které si ze severu Moravy odvezly prohru 0:1, o kterou se postarala šťastná teč domácího Zehera. Teplice sice byly po většinu utkání nebezpečnější, ale poprvé na jaře prohrály, zatímco Baník se vrátil do boje o druhé místo v tabulce.

Článek

Několik deštivých nocí a sněžení zanechalo na trávníku na Bazalech zřetelné stopy a brzy to měli pocítit i hráči obou týmů. Hned při rozcvičení se zranil domácí útočník Střihavka, kterého musel na poslední chvíli nahradit Lukeš.

Měkké hřiště hodně tlumilo odskok míče a ztěžovalo jeho vedení, což byla zhouba pro už tak bezzubou ostravskou ofenzivu. Baník sice v úvodu hned třikrát vyzkoušel teplického brankáře Grigara, jenže slabé střely doprostřed branky příliš naděje na úspěch neměly.

Ostrava měla platonický tlak, který se obvykle tříštil daleko před teplickou šestnáctkou, a tak bylo Grigarovi skutečně úzko až v 17. minutě. Mičola prošel po levé straně, přiťukl před šestnáctkou nabíhajícímu Ličkovi a prudká střela jen o kousek minula teplickou branku. Pak už se ale začalo dostávat ostravským divákům zřejmého vysvětlení, proč je pro jejich miláčky tak obtížné se trefit.

Když už se totiž domácí dostali na dostřel, začali se utápět ve zbytečných přihrávkách a kličkách, které kompaktní teplická obrana dokázala rychle likvidovat. A naopak, nebezpečnějším týmem se záhy stali hosté.

Hodně neohrabané ostravské stopery začal trápit především dravý Bosňan Mahmutovič. Ve 35. minutě jeho teč z malého vápna stihl ještě zastavit na hranici faulu Bolf, ale za dalších pět minut se už Bolf musel hodně červenat. Nejprve podběhl dlouhý nákop, a když se pokusil unikajícího Mahmutoviče alespoň stíhat, vůbec mu nestačil. Bosňan ale se svým sólem naložil mizerně a trefil jen vybíhajícího brankáře Vaška.

Vysvobození z gólového hladu se domácí dočkali hned po poločasu a naprosto nečekaně. Rajtoral zatáhl míč do pravého rohu a jeho přízemní centr mířil do náruče brankáře Grigara, jenže místo toho doskákal do sítě. Na svědomí to měl útočník Zeher, který míč zřejmě špičkou kopačky posunul okolo padajícího Grigara. Slovenský útočník přitom do té doby zaujal jen bezvýrazným výkonem a fanoušci se hlasitě domáhali jeho střídání.

Baník se trefil po 334 ligových minutách a další čekání nemuselo trvat ani pět minut. Teplice totiž začaly hrát mnohem ofenzivněji a začaly odkrývat skulinky vzadu. Do jedné takové díry se snesl míč přímo na volej Ličkovi, jenže jeho pumelice z osmnácti metrů jen prolétla kolem pravé tyče. Příliš se nevedlo ani hostům, kteří sice převzali iniciativu a až do konce zápasu Baník tlačili, ale z řady závarů téměř nic nevytěžili.

FC Baník Ostrava - FK Teplice 1:0 (0:0)
Branka: 48. Zeher. Rozhodčí: Jílek - Kordula, Adámková. ŽK: Vašek, Neuwirth, Lička, Marek - Ljevakovič, Rosa. Diváci: 5384.
Ostrava: Vašek - Zawada, Neuwirth, Bolf, Tchuř - Rajtoral (90.+1 Hable), Lička, Marek, Mičola (69. Vácha) - Zeher, Lukeš. Trenér: Večeřa.
Teplice: Grigar - Vidlička (82. Elsamni), Klein, Lukáš, Rosa - Ljevakovič, Matula, Vachoušek, Stožický (46. Doležal) - Mahmutovič, Vondrášek (71. Mareš). Trenér: Plíšek.

Reklama

Související témata: