Hlavní obsah

Plzeň potřetí neskórovala, na jaře ještě nevyhrála

Hanba, aby plzeňské fotbalisty fackovala. Před startem jara mluvili o útoku na evropské poháry, jenže ve čtyřech odehraných zápasech ještě nevyhráli, přičemž v sobotu nedokázali porazit ani Příbram. Západočeši navíc už třetí zápas v řadě neskórovali, dvakrát přitom hráli doma.

Článek
Fotogalerie

Pětadvacet minut, s výjimkou brejku Huni zakončeného slabou střelou zpoza velkého vápna, se hrálo na půlce Příbrami. Domácí v poli slušně kombinovali, jenže v blízkosti pokutového území jim chyběla odvaha a nápaditost. Proti soupeři bránícímu často v devíti lidech si nevěděli rady. Výjimkou byly standardní situace, ale po nich chybělo razantnější řešení v zakončení. Jediným světlým bodem byla akce ze 14. minuty, kdy Varadi zleva hlavou vrátil přetažený centr na střed malého vápna, jenže Mlika před prázdnou brankou míč vůbec netrefil.

Jediným štěstím pro domácí bylo, že hosté neměli útočnou slinu a na zteč Daňkovy svatyně vůbec nevyráželi. O co více v klidu byli zadáci Plzně, o to více pískali diváci na tribunách, které z marnosti obou týmů oči bolely.

Bezprostředně po obrátce mohl tuhý odpor soupeře zlomit po individuálním průniku Kolář. Ve vyložené pozici vystřelil jen do brankáře Hrušky, který pak skvostně vyboxoval ránu Petžely, jehož ve vyložené pozici našel přetaženým centrem zleva Varadi.

Příbram si dvojnásobné varování vzala k srdci a obranný val kolem vlastního pokutového území ještě zpevnila. Západočeši tak sice drželi míč, ale nedostali se do jediné šance. Záloze totiž zoufale chyběl pohyb, útok prakticky neexistoval. Příbram tak slavila nečekaný bod.

Viktoria Plzeň - FK Příbram 0:0
Rozhodčí: Zelinka - Wilczek, Drastik. ŽK: Petržela, Lecjaks - Pleško. Diváci: 2135.
Plzeň: Daněk - Ševinský, Rada, Hájovský, Lecjaks - Petržela (70. Jiráček), Horváth, Limberský, Kolář, Varadi (83. Krbeček) - Mlika (61. Tatanašvili). Trenér: Vrba.
Příbram: Hruška - Plašil, Müller, J. Štochl, Pleško - Brožík (40. Klesa), Tarczal, Borek, Šmejkal (61. De Oliveira, 84. M. Štochl) - Nechvátal, Huňa. Trenér: Morales.

Reklama

Související témata: