Hlavní obsah

Žižkov na Bohemians jen remizoval, záchrana se pro něj ztížila

Fotbalisté Viktorie Žižkov dál čekají na první jarní vítězství. Ve 20. ligovém kole uhráli jen bezbrankovou remízu na hřišti Bohemians Praha, což Viktorii ještě více zkomplikovalo plány na záchranu mezi elitou. Žižkovu ke gólu nepomohl ani aktivní Švancara, jenž nezužitkoval nájezd na osamoceného gólmana domácích, jednou pak trefil útočník tyč.

Článek

Úvod pražského derby, ve kterém Bohemians paradoxně přivítali žižkovské hosty na jejich vlastním hřišti, příliš gólových momentů nenabídl. Za zmínku stojí akce ze 7. minuty, kdy domácí Zoubek centroval míč před žižkovskou bránu, kde se po hlavičce Horáčka pokoušel také hlavou zakončit Vošahlík, jeho pokus ovšem letěl vedle pravé Bartalského tyče. Do vápna Bohemians se několikrát chytře snažil přesunout hru hostující špílmachr Švancara, jeho snaha ovšem gólem neskončila.

Po půlhodině napřáhl zpoza hostující šestnáctky Demeter. Míč z jeho kopačky mířil ovšem jen těsně nad žižkovské břevno. Více toho divákům obě jedenáctky v prvním poločase nenabídly, a tak šly oba celky do kabin za bezbrankového stavu.

Žižkov byl podle Ščasného lepší

Viktorka oživila hru střídáním, když do druhé půle namísto Koukala přišel Kalod, což se hned projevilo. Nový muž na trávníku zatáhl míč po pravé straně, přihrál před branku, kde pouze do tyče zakončoval Švancara. Ten samý hráč šel deset minut po změně stran na domácího gólmana Beláňě zcela osamocen. Skvělou přihrávku za obranu ovšem nezužitkoval, jeho střelu po zemi slovenský gólman vyrazil.

„Ve druhé půli jsme si vytvořili hodně šancí, které byly stoprocentní, byli jsme lepší než soupeř. Určitě touto remízou pro nás liga nekončí, i když už víme, že Kladno v Olomouci vyhrálo a odskočilo nám na rozdíl šesti bodů,“ řekl po zápase kouč Viktorky Zdeněk Ščasný.

Po hodině zápasu se před brankou domácích vyjevila další nebezpečná situace, v níž byl nejaktivnější Sabou, který se následně dožadoval pokutového kopu za údajné hraní rukou. O sedm minut později Sabou už rozvlnil domácí síť, pro jeho ofsajdové postavení ale sudí Hájek gól neuznal.

„Byl to zápas dvou poločasů. V první půli jsme Viktorku příliš hrát nenechali. Snažili jsme se skórovat ze standardních situací, protože výšková převaha byla na naší straně. Hlavně jsme chtěli vyhrát. Druhý poločas potom jasně patřil hostům. Brankář Beláň nás hodně podržel. Utkání bylo po fyzické i psychické stránce hodně těžké,“ přiznal trenér domácího mužstva Luboš Urban.

FK Bohemians Praha - FK Viktoria Žižkov 0:0
Rozhodčí: Hájek - Zlámal, Urban. ŽK: Demeter - Pilař, Švancara, Zengue, Vozábal. Diváci: 1350.
Bohemians Praha: Beláň - Macháček, Turtenwald, Horáček, Grznár - Fenyk, Dobeš (85. Kropík), Zoubek (90. Galbavý), Demeter - Ibe, Vošahlík (90. Obermajer).
Žižkov: Bartalský - Vaculík, Pilař, Gabriel, Zengue - Vozábal, Sabou, Hušbauer, Koukal (46. Kalod)- Švancara (71. Naumov), Straka.

Reklama

Související témata: