Hlavní obsah

Olomouc - Kladno 1:3Kladno zaskočilo Olomouc a po 11 měsících vyhrálo venku

MinutaMin. Tým Hráč Akce
25. Šilhan 0 : 1
48. Ordoš (vlastní) 0 : 2
71. Bartek 0 : 3
74. Ordoš 1 : 3

OLOMOUC

Fotbalisté Kladna v neděli vyhráli poprvé po 11 měsících na hřišti soupeře a udělali důležitý krok k záchraně. V Olomouci už vedli 3:0, domácí porážku v závěru už pouze zmírnil Ordoš, který si dal v utkání i vlastní gól. Sigma po žalostném výkonu protáhla šňůru bez výhry na pět utkání.

Článek

Hanáci s aspirantem na sestup propadli a naznačili tak, že jejich dosavadní jarní tápání asi není náhodné. „Když jsem Sigmu převzal, všichni mě Kladnem strašili. Já si to nepřipouštěl, ale bohužel se to potvrdilo. Problém byl ovšem v individuálních výkonech hráčů. Z těch našich osm z jedenácti hrálo pod své možnosti,“ tvrdil kouč Sigmy Zdeněk Psotka.

Olomouc začala zakřiknutě. Měla sice územní převahu, ale jejím akcím scházela kloudná myšlenka a protože hořela i v defenzívě, koledovala si o trest. V 15. minutě ještě Drobisz čaroval, když ve vyložené šanci vychytal Klinku a o dvě minuty později měl štěstí poté, co Hájník zblízka netrefil prázdnou bránu. Ve 25. minutě se ale Kladenští dočkali. Agilní Hájník našel zcela volného Šilhana a ten z osmi metrů už Drobiszovi šanci nedal.

Špatně začali Hanáci i po přestávce. Kouč Psotka sice udělal dvě změny v sestavě, ale nejen, že to nic nepřineslo, bylo to ještě horší. Zoufalství domácích ve 48. minutě „nejlépe“ dokumentoval Ordoš, když si po rohu Kladna dal vlastní gól. Pak Sigma konečně přidala. Když však byla v největším tlaku, zapomněla na zadní vrátka a po rychlém brejku spojeném s nedorozuměním gólmana Drobisze se Šuškavčevičem, inkasovala potřetí. Vzápětí sice snížil Ordoš, ale to už na zisk, byť alespoň bodu, bylo pozdě.

„Na našich hráčích bylo znát obrovské odhodlání a to přineslo ovoce. Byli jsme jasně lepší a vyhráli jsme naprosto zaslouženě,“ mínil kladenský trenér Martin Hřídel.

Sigma Olomouc - Kladno 1:3 (0:1)
Branky: 74. Ordoš - 25. Šilhan, 48. vlastní Ordoš, 71. Bartek. Rozhodčí: Kocián - Teuber, Štěrba. ŽK: Heidenreich - Bartoš, Szabo, Strnad, Procházka. Diváci: 3610.
Olomouc: Drobisz - Nuc, Hudec, Škerle (46. Šuškavčevič), Heidenreich - Melinho, Kaščák, Kobylík - Štěpán (67. Hubník), Ordoš, Toleski (46. Hořava). Trenér: Psotka.
Kladno: Pavlík - Bartoš, Beneš, Drsek, Procházka - Bartek (90. Dubský), Szabo (85. Gross), Strnad, Šilhan, Hajník - Klinka (87. Holub). Trenér: Hřídel.

Reklama