Hlavní obsah

Ml.Boleslav - Budějovice 0:0Boleslav doma selhala i s Budějovicemi, Jihočeši získali bod

MLADÁ BOLESLAV

Fotbalisté Mladé Boleslavi pokračují ve svém jarním prvoligovém trápení. Po domácích porážkách s Jabloncem a Brnem neuspěli na vlastním hřišti ani proti Českým Budějovicím, s nimiž uhráli ve 20. kole po slabém výkonu jen bezbrankovou remízu. V boji o evropské poháry tak ztratili další dva body. Jihočeši jsou králem remíz, ta nedělní byla už dvanáctá.

Článek

Povinnost napravit předchozí ztráty na vlastním hřišti Mladoboleslavské od začátku pořádně svazovala. Hosté navíc vyrukoval s aktivní celoplošnou obranou, díky níž před čtrnácti dny nečekaně sebrali dva body pražské Spartě, a tak se očekávaný úvodní tlak domácích vůbec nekonal.

Kompaktnějším dojmem působili nečekaně hosté. V 18. minutě napřáhl Homoláč, ale Miller nakonec nemusel proti zblokované střele zasahovat. Středočeši byli bez potrestaného útočníka Papadopulose naprosto neškodní a utápěli se v nepřesnostech.

Na marnou ofenzivní snahu se už nemohl dívat Mendy, který se v 27. minutě prodral až do šestnáctky, ale Jihočeši jeho střelu stihli nadzvednout nad branku. Domácí se na chvíli dostali do tempa a po dalším z rohových kopů se objevil u přední tyče Pecka. Byl však už příliš blízko Kučery a zamířil těsně vedle.

Hostující kouč Tobiáš musel kvůli zranění vystřídat zraněného stopera Žižku, kterého nahradil při svém 100. ligovém startu Mezlík, ale kompaktnost defenzivy tím vůbec neutrpěla. Naopak Mladoboleslavské tápání pokračovalo i po pauze. Patnáct sekund po začátku druhé půle napřáhl z hloubi pole Benát a domácí Miller jen sledoval, jak se míč zastavil o pravou tyč.

Znechucené mladoboleslavské diváky mohl v 56. minutě potěšit vysoký Rolko, ale jeho hlavička těsně přeletěla Kučerovo břevno. Českobudějovický gólman pak s přehledem vyřešil i Sylvestreho přízemní ránu. Domácí výkon se postupně měnil v naprostou beznaděj. Nepomohl ani příchod mladíka Nečase, jenž v útoku vystřídal nevýrazného Táborského.

Dynamo se navíc nespokojilo jen s bráněním bezbrankové remízy. Čtvrt hodiny před koncem odcentroval z levé strany Šíma, Sedláček šikovně propustil míč mezi nohama, ale nabíhající Mezlík prováhal správný moment ke střele.

K mohutnému náporu se Středočeši nadechli až příliš pozdě. V nastavení sice mohl rozhodnout střídající Sedláček, ale klubko hráčů před sebou nepropálil. Na domácí se po závěrečném hvizdu snesl pískot, naopak hosté se radovali z prvních bodů z boleslavského hřiště v historii ligy.

FK Mladá Boleslav - Dynamo České Budějovice 0:0
Rozhodčí: L. Kovařík - Novák, T. Kovařík. ŽK: Kúdela - Hílek, Mezlík, Kučera. Diváci: 3624.
Ml. Boleslav: Miller - Procházka, Rolko, Janíček, Mach - Mendy, Kúdela (70. Hrdlička), Sylvestre, Poláček (77. M. Sedláček) - Táborský (57. Nečas), Pecka. Trenér: Hapal.
Č. Budějovice: Kučera - Riegel, Horejš, Žižka (42. Mezlík, 90. Klavík), Leština - Benát, Homoláč, Hílek, Šíma - T. Sedláček, Stráský (77. Hudson). Trenér: Tobiáš.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články