Hlavní obsah

Jablonec - Slavia 1:2Střídající Pekhart zajistil Slavii výhru v Jablonci

MinutaMin. Tým Hráč Akce
41. Fořt 0 : 1
60. Lafata 1 : 1
87. Pekhart 1 : 2

JABLONEC

Souboj dvou nejúspěšnějších týmů jarní části první fotbalové ligy mezi Jabloncem 97 a Slavií Praha vyzněl ve 20. kolo lépe pro Pražany. Po výhře 2:1 prodloužili svoji neporazitelnost v lize již na devatenáct zápasů, naopak Jablonec ztratil na jaře první body. O nedělní výhře rozhodl střídající Pekhart až tři minuty před koncem.

Článek

Přestože kouč Slavie Jarolím má v kádru šest útočníků, na trávník v Jablonci poslal pouze jediného Fořta a naopak vyztužil záložní řadu. Musel se ale obejít bez zraněných Kaufmana, Šmicra, Dřížďala, nemocného Volešáka a potrestaného Suchého. Na jeho místo defenzivního záložníka se mu ale vrátil uzdravený Trapp.

V úvodu souboje to spíše vypadalo jak na rockovém koncertu, hřiště bylo zahaleno v silné mlze a diváci viděli tak sotva polovinu plochy. Jako první zahrozil střelou z dálky Belaid, ale namířil nad, po čtvrthodině odcentroval Švento a Fořt vypálil pohotově z první, ale minul snad o deset centimetrů. Poté se mlha zvedla a na druhé straně Valenta vystřelil tvrdě z dálky, Vaniak byl ovšem pozorný.

Hrálo se především ve středu hřiště, gólmani v chladném večeru příliš příležitostí se zahřát neměli. Až ve 34. minutě po přetaženém centru střílel Zábojník, ovšem hodně nepřesně. Největší potlesk tak paradoxně sklidili hasiči, kteří proudem vody zchladili hostující fanoušky, kteří ve svém sektoru zapalovali světlice. Pět minut před poločasem se ale krásně ve středu hřiště zbavil dvou protihráčů Černý, do běhu poslal míč na Šventa a na jeho přízemní přihrávku si naběhl volný Fořt, který otevřel skóre. V lize se zapsal mezi střelce po 28 měsících, poprvé po svém návratu z Toulouse.

Po přestávce se spustil poměrně silný déšť a domácí zvýšili svou aktivitu. Hezká rána Hlouška však mířila přesně do náruče Vaniaka. Po půlhodině hry se ale domácí radovali. Po dlouhém závaru a několika hlavičkových soubojích ve vápně Slavie se dostal míč až ke zcela volnému Lafatovi a ten nekompromisní ranou pod břevno vyrovnal, i když hosté reklamovali ofsajd. O minutu později se Janda protáhl po pravé straně, zpětnou přihrávku našel ve vápně samotného Fořta, ale ten vypálil vedle.

Branka domácí povzbudila a do vedení je mohl dostat opět Lafata, ale namířil vedle. S ranou Loučky si pak poradil Vaniak. V závěru souboje byli domácí aktivnější, ale skóre se měnilo na druhé straně. Na pas za domácí obranu si naběhl střídající Pekhart, který přesprintoval oba domácí stopery, a po šesti minutách na trávníku střelou vedle vybíhajícího Zicha zaznamenal svůj premiérový ligový gól.

Jablonec - Slavia 1:2 (0:1)
Branky: 60. Lafata - 41. Fořt, 87. Pekhart. Rozhodčí: Příhoda - Vysloužil, Lakomý. ŽK: Loučka, Pavlík, Kučera - Hošek. Diváci: 4106.
Jablonec: Zich - Zábojník, Pavlík, Kučera, Hamouz - Haurdič (85. Michálek), Loučka, Valenta (83. Černý), Hloušek - Klapka - Lafata. Trenér: Komňacký.
Slavia: Vaniak - Hubáček, Hošek, Brabec, Černý - Janda (71. Grajciar), Trapp, M. Jarolím (70. Ivana), Belaid, Švento - Fořt (81. Pekhart). Trenér: K. Jarolím.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Video
Boston i díky Pastrňákovi vyhrál v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články