Hlavní obsah

Pecka: Zabředli jsme do mizérie

Radek MalinaPrávo

Hlavu sklopenou, zrak upřený do země. Jen těžko hledal slova kapitán Mladé Boleslavi Luboš Pecka po bezbrankové remíze s Českými Budějovicemi. Jeho tým na jaře získal pouhé dva body. Z ambicí prohánět Slavii v cestě za titulem nezůstalo nic.

Článek

„Nyní už se budeme jen horko těžko držet ve hře o poháry. Ve čtyřech zápasech jsme ztratili strašně moc bodů,“ posteskl si Pecka. „Ani nemá smysl se utěšovat ztrátami ostatních, když nejsme schopní takové zápasy jako s Budějovicemi vyhrát. Ale my jsme si tři body za náš výkon nezasloužili,“ přiznal Tomáš Poláček, záložník Boleslavi.

Hra Středočechů po parádním představení s Jabloncem a zejména proti Brnu upadla do hluboké mizérie.

„Strašně moc míčů jsme kazili, záloha nám nefungovala, ale ani nikdo z útočníků neudržel míč. Ani jsme se nedostali k centrům ze stran, vůbec jsme nepředvedli naši hru. A nemá smysl se vymlouvat, že nám chyběli někteří potrestaní hráči tradiční základní sestavy,“ krčil rameny bezradně Pecka v narážce na absenci Papadopulose a Kaliny.

„Nehráli jsme dobře, hodně míčů jsme jen bez cíle nakopávali směrem dopředu, což k ničemu nevedlo. Vlastně jsme neměli ani šanci, jen náznaky,“ věděl Poláček.

Přitom před týdnem dokázal středočeský tým v deseti smazat dvoubrankové manko v Olomouci. „Doufal jsem, že ten bod z Moravy nás nakopne. Ale naše hra proti Českým Budějovicím byla úplně bez šancí,“ naříkal Pecka. „Vysvětlení ale pro to nemám. Těžko soudit, jestli podléháme tlaku z velkého očekávání. Nervozita se na nás určitě podepisuje. Ale s tím se musí každý vypořádat sám,“ dumal Poláček.

Jaká to změna v týmu po podzimu na druhé pozici. „Ve srovnání s loňskou částí ligy je největší rozdíl v proměňování šancí. Nedáváme góly, pak nemůžeme vyhrávat,“ věděl Poláček. „Nedaří se celému týmu. Zabředli jsme do mizérie,“ říkal Pecka.

Reklama

Související témata: