Hlavní obsah

Ať se o titul klidně bojuje až do konce, říká Pekhart

JABLONEC NAD NISOU

Fotbalový útočník pražské Slavie Tomáš Pekhart se dočkal své první branky v české lize. A ne ledajaké. Svým gólem totiž zajistil Slavii v 20. kole na hřišti Jablonce výhru, která Pražany znovu přiblížila k titulu. Navíc jej dal po pouhých šesti minutách pobytu na trávníku.

Článek

"Věřil jsem, že to už musí vyjít. A jsem pochopitelně rád. Útočník, když jde na hřiště, tak tam jde s tím, že dá gól," neskrýval velkou radost teprve devatenáctiletý Pekhart, který právě ze Slavie před dvěma lety odešel do anglického Tottenhamu Hotspur. V pondělí si tak připsal teprve svůj čtvrtý ligový start, a znovu jako střídající hráč v závěru zápasu.

"Gól věnuji rodině, hlavně přítelkyni. Sice tady nikdo z nich nebyl, ale moc mě podporují," řekl velký talent českého fotbalu. "V tom sprintu jsem si věřil. Byl jsem na hřišti jen malou chvíli, zatímco ti kluci proti mě měli v nohách přes osmdesát minut," pokračoval Pekhart, který se prý ale po osmi minutách na hřišti cítil hůř, než kdyby odehrál celý zápas.

Zaplatím rád, culil se Pekhart

Po dlouhém sprintu si ještě stačil rozmyslet zakončení. "Chtěl jsem to dát gólmanovi na stojnou nohu, a to se podařilo. To většinou nemá brankář šanci," popsal svoji premiérovou trefu Pekhart. "Asi mě to bude něco stát do kasy, ale s tím počítám a budu platit rád," naznačil, že po prvním střeleckém zápisu od něj přijde slávistický pokladník Hubáček vybrat nějaký finanční obnos.

Blízko vstřelení branky byl Pekhart již v minulém zápase proti Baníku Ostrava. "Alespoň jsem si napravil dojem. Kdybych se trefil proti Baníku, tak jsem možná hrál dnes od začátku. Ale ani to by neznamenalo, že bych dnes dal ten gól," podotkl v neděli Pekhart.

Slavia má nyní minimálně do pondělí v čele tabulky třináctibodový náskok, Pekhart však nechtěl spekulovat, jak moc má tým blízko k titulu. "Já nevím, do konce je ještě hodně kol. Ani by mi ale nevadilo, kdyby se bojovalo až do konce, ať je o co hrát. A pro nás samozřejmě aby to nakonec dopadlo dobře," dodal Pekhart.

Reklama

Související témata: