Hlavní obsah

V Jablonci se bili fotbaloví chuligáni, sedmi z nich hrozí vězení

LIBEREC

Čtyřem fotbalovým fanouškům Slavie Praha a třem příznivcům Jablonce hrozí vězení kvůli bitce, do níž se pustili po skončení nedělního prvoligového zápasu. Komisař je obvinil z rvačky a výtržnictví. Dospělí chuligáni mohou jít za mříže až na dva roky, fanoušci mladší 18 let na rok.

Článek

Nedaleko stadiónu Na Střelnici se pralo 14 chuligánů, nikdo z nich neutrpěl zranění. "Proti fanouškům zasáhli okamžitě po rozpoutání rvačky příslušníci pořádkové jednotky - takzvaní těžkooděnci a další policisté," řekla ČTK policejní mluvčí Dagmar Sochorová.

Chuligáni byli ve věku zhruba 17 až 34 let a vrhli se na sebe okolo 22:30 na křižovatce Pražské a Květinové ulice. Pustilo se tam do sebe pět fanoušků Slavie a devět fanoušků Jablonce. Podle Sochorové se vzájemně vyprovokovali.

"Jeden z nich byl nemocný, při rvačce se mu přitížilo a záchranná služba ho převezla do nemocnice," uvedla Sochorová. Dalších 13 fanoušků předvedli policisté na obvodní oddělení.

Policisté označili utkání mezi Jabloncem a Slavií za rizikové. O pořádek se starali těžkooděnci z jablonecké, liberecké a semilské pořádkové jednotky, cizinecká policie z Liberce a jablonecká městská policie.

Reklama

Související témata: