Hlavní obsah

Spartu znechutili vlastní vlajkonoši. Dělbuch zranil podavače míčů

PRAHA

Pondělní kanonáda fotbalistů Sparty proti Brnu měla nepříjemnou tečku. Před koncem zápasu vyletěl ze sektoru domácích vlajkonošů dělbuch, který zranil mladého podavače míčů stojícího pod nimi. Otřesený žák byl převezen do nemocnice, mužstvo počínání fanoušků jednoznačně odsoudilo a po zápase nešlo „kotelníkům“ poděkovat.

Článek

„Byla to kaňka na celém podvečeru, kterou musíme jednoznačně odsoudit. Otřáslo to s námi, protože toho kluka odnášeli na nosítkách kolem naší lavičky,“ líčil trenér Jozef Chovanec.

Sparta přitom vedla 4:0, měla zápas jasně ve své moci. Přesto některému z vlajkonošů stálo za to hodit dělbuch, který mladým podavačem otřásl. „Je to náš žák. Podle lékaře týmu Petra Nováka viděl a slyšel, reagoval ne jeho podněty. Byl však viditelně otřesen, takže zamířil do nemocnice,“ popsal stav postiženého Ondřej Kasík, mluvčí klubu.

„Diváci všechno pokazili. Nic takového na stadión nepatří. Rádi bychom se s nimi o radost z vítězství podělili, ale po tomhle jim opravdu děkovat nepůjdeme,“ kroutil hlavou autor prvního gólu Jiří Kladrubský. „Já sám jsem si na hřišti v první chvíli ničeho nevšiml. Nejblíže dělbuchu byl Mára Kulič, který se rozcvičoval za čárou a běžel tomu klukovi na pomoc. Trenér nám pak řekl, ať zbytku diváků poděkujeme jen na dálku. Nechápu, že někomu nedojde, že takový mladý podavač za nic nemůže,“ dodával Kladrubský.

Incident snad dopadne dobře, podavač by se měl ze šoku probrat. Otázkou je, jaká bude reakce letenských kotelníků, kteří v minulosti třeba neváhali napadnout autobus s vlastními hráči... „My probůh s nikým neválčíme. Fanoušci mají právo reagovat, třeba pískotem. Ale takto rozhodně ne, to musíme odsoudit,“ zdůraznil Chovanec.

Pořadatelé a policisté teď studují záznamy z kamerového systému. Pokud vrhače dělbuchu odhalí, může být obviněn z obecného ohrožení, výtržnictví a ublížení na zdraví.

Reklama

Související témata: