Hlavní obsah

Fotbalová disciplinárka zahájila vyšetřování dělbuchu na Spartě

PRAHA

Disciplinární komise fotbalového svazu se na úterním mimořádném jednání rozhodla zahájit řízení s fotbalovým klubem AC Sparta Praha kvůli incidentu v pondělním ligovém zápase s Brnem. V závěru utkání dělbuch hozený z hlediště zranil dvanáctiletého podavače míčů.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Alexander Károlyi

Článek

Komise bude zkoumat, zda Sparta dostatečně zajistila pořadatelskou službu. Za závažné nedostatky přitom může podle disciplinárního řádu uložit pokutu až deset miliónů korun, uzavřít stadión až na tři zápasy, uzavřít některé sektory, nebo rozhodnout, že se bude hrát bez diváků.

Na čtvrtek byli do sídla ČMFS v Praze předvoláni statutární zástupce Sparty, hlavní pořadatel Antonín Kříž a technický delegát utkání Josef Vrzal.

Disciplinární komise nečekala na pravidelné zasedání, na kterém vždy ve čtvrtek rozhoduje o proviněních v uplynulém kole. "Pokud jde o případ všeobecného zájmu, což v tomto případě je, zasedáme operativně. Dělobuch navíc nebyl jediným prohřeškem, z kotle se podle našich informací ozývaly vulgární i rasistické pokřiky," řekl ČTK Károlyi. Komise se již seznámila se zápisem z utkání a se zprávami delegátů.

Předseda disciplinární komise řekl, že si je vědom toho, že není snadné zabránit vnášení pyrotechniky do hlediště. "Ale klub nese odpovědnost. Bezpečnostní rámy a další technické prostředky mohou toto riziko výrazně zmenšit," dodal Károlyi.

Reklama

Související témata: