Hlavní obsah

Vedoucí Slavia si chce smlsnout na posledním Zlínu, Žižkov hostí Jablonec

PRAHA

Velkým lákadlem 21. kola české nejvyšší fotbalové soutěže je bezesporu nedělní duel vedoucích šampiónů ze Slavie proti poslednímu Zlínu. Oba celky od sebe deset kol před koncem dělí neuvěřitelných pětatřicet bodů. Žižkov v cestě za záchranou přivítá Jablonec, kolo zakončí pondělní souboj Teplic se Spartou. Všechna utkání můžete sledovat v on-line reportážích na Sport.cz.

Článek

V honbě za druhou příčkou, přijedou v sobotu do Příbrami hráči Baníku Ostrava. Hostující kouč Karel Večeřa si lámal hlavu, jak nahradí opory, které proti třináctému celku tabulky z různých důvodů nemůže postavit. Vykartovaní jsou Marek a Neuwirth, zraněný je útočník Střihavka. Do sestavy ostravského celku by se měl naopak vrátit vyléčený špílmachr Rudolf Otepka, jehož bolesti zad už netrápí.

„Podle předpovědi nás čekají asi složité podmínky, tak to bude žádat spíše jednodušší fotbal. Chceme bodovat a věříme, že na to máme,“  nechal se na webových stránkách klubu slyšet kouč Večeřa. Příbramský šéf Jaroslav Starka vzkázal fanouškům Baníku, že pokud přijedou na stadión posilněni alkoholem, do hlediště se nedostanou.

V Liberci se představí nováček

Druhý sobotní duel obstará souboj mezi Libercem a nováčkem Bohemians Praha, kteří již třikrát za sebou odehráli zápas s výsledkem 0:0. Severočeši nenápadně stoupají tabulkou vzhůru, když z posledních devíti jarních bodů získali sedm, což je vyneslo prozatím na čtvrtou příčku, o kterou se dělí se 33 body s Mladou Boleslaví. V libereckém dresu se může ke svému 350. jubilejnímu startu v nejvyšší soutěži postavit Miroslav Holeňák.

Předposlední Viktoria Žižkov přivítá v tradičním nedělním dopoledním čase fotbalisty Jablonce. Ti až na poslední prohraný zápas proti Slavii nenašli na jaře přemožitele a rádi by si dobrou bilanci pod žižkovskou věží ještě vylepšili. "Na Žižkově čekám bitvu. A to kvůli těžkému terénu a faktu, že domácí bojují o záchranu a budou nutně potřebovat bodovat,“ řekl jablonecký trenér František Komňacký.

Z našeho pohledu je to podobné jako v předcházejících zápasech. Dostali jsme se do těžké situace a je nutné bodovat. Čeká nás utkání na těžkém terénu a soupeřem je tým, kterému se povedl výborný start do jara. Toto jsou skutečnosti, které tým ví a musí k tomu také v podobném duchu přistoupit,“ myslí si zase kouč domácích Zdeněk Ščasný.

Boleslav se chce chytnout v Kladně

Fotbalisté Kladna doma přivítají tápající Mladou Boleslav. Na stadiónu Františka Kloze se potkají mužstva z opačných pólů tabulky a značný rozdíl je i v současné formě. Zatímco čtrnácté Kladno na jaře uhrálo již sedm bodů, Mladá Boleslav má ze čtyř zápasů na svém kontě body pouhé dva. Kladenští navíc v minulém kole vyhráli v Olomouci a kouč Hřídel musí mírnit optimistickou náladu.

Právě Olomouc zavítá do Brna, které v posledním kole utrpělo debakl 0:4 na půdě Sparty a nedokázalo tak navázat na výhru 4:2 z Mladé Boleslavi. Podle kouče Miroslava Beránka se pod potupnou porážku z Letné podepsala absence obránce Trousila. Olomoučtí nezažívají nejlepší časy - jeden bod z dvanácti možných. V klubu se navíc začíná čím dál tím častěji mluvit o změnách v hráčském kádru.

Slavie nechce Zlín podcenit

Pokud by zápas mezi Českými Budějovicemi a Plzní skončil remízou, málokoho by to asi překvapilo. Jihočeši v dosavadním průběhu ligy nerozhodný výsledek uhráli již dvanáctkrát, z toho půltucet zápasů skončil bez branek. Možné remíze nahrává i další statistika - poslední čtyři zápasy obou nedělních soupeřů vítěze nepřinesly. Tuto sérii by rád zlomil kouč Plzně Pavel Vrba, který by s týmem měl rád klid před následující reprezentační pauzou.

Netradičně od 16 hodin v Edenu přivítá mistrovská Slavia poslední Zlín. Červenobílí by rádi zvětšili bodový rozdíl, jež oba kluby odděluje. Po dvaceti kolech to je hrozivých 35 bodů. „Nic takového ještě zápas nerozhodlo. Zlín sem přijede s tím, že nemá co ztratit, nečeká se od něj bodový zisk. Navíc má díky boji o záchranu velkou motivaci. Na místě je maximální soustředění,“ varuje před podceněním soupeře kouč vedoucího celku ligy Karel Jarolím.

Kolo zakončí pondělní duel od 17:15, v němž sedmé Teplice přívítají pražskou Spartu.

Program 21. kola fotbalové ligy:
Sobota:
15:00Liberec - Bohemians Prahaon-line
17:00Příbram - Baník Ostravaon-line
Neděle:
10:15Žižkov - Jablonecon-line
15:00České Budějovice - Plzeňon-line
15:00Kladno - Mladá Boleslavon-line
16:00Slavia - Zlínon-line
20:00Brno - Olomoucon-line
Pondělí:
17:15Teplice - Spartaon-line

Reklama