Hlavní obsah

Nedělní tutovka v Edenu - první Slavia proti poslednímu Zlínu

PRAHA

Mohou se těšit na snadné sousto. Fotbalisté první Slavie hostí v 21. kole Gambrinus ligy poslední Zlín. „Postavení soupeřů v tabulce ještě nikdy zápas nerozhodlo. Zlín nemá co ztratit a v boji o záchranu má velkou motivaci. Na místě je tedy maximální soustředění,“ upozorňuje Karel Jarolím, kouč červenobílých. Obhájce titulu neprohrál v soutěži již 19 zápasů.

Článek

Příjemnějšího soupeře neznají. A zdaleka nejde jen o to, že zatímco vedoucí Slavia získala 47 bodů, poslední Zlín pouze 12. Také všechny ostatní bilance mluví jednoznačně pro mistra. Z 19 vzájemných zápasů jich sešívaní vyhráli šestnáct a jen jednou prohráli. Na Slavii pak „ševci“ nezískali ještě ani bod a v posledním utkání tady předloni schytali debakl 1:7. Na podzim Pražané vyhráli na Valašsku 3:0 a celkové skóre ze vzájemných duelů navýšili na 43:9...

Sázkaři mají jasno. Jednička na výhru domácích, jakýkoliv jiný výsledek by byl obrovskou senzací. „Slavia je favoritem nejen tohoto zápasu, ale celé ligy. V o to větší pohodě se však můžeme na utkání připravit, protože ztratit nemáme co,“ říká na klubových stránkách zlínský záložník Petr Musil.

„Zlín je sice poslední, ale o to více může hrát bez zábran a půjde do utkání s tím, že chce urvat body. Ale my něco takového nemůžeme vůbec připustit. Hned od začátku musíme jít tvrdě za vítězstvím a pokusit se co nejdříve vstřelit gól. Věřím, že nám jako vždy pomohou naši fanoušci,“ uvědomuje si obránce Marek Suchý, který byl ve čtvrtek povolán do reprezentace.

Kdo nevěří v záchranu, poletí!

Pět a půl roku působení v sešívaném dresu si připomene záložník Richard Dostálek, který si hostováním ve Zlíně a návratem do první ligy zpestřil fotbalový důchod v divizní Líšni. V Praze hrál nejen evropské poháry, ale také přičichl ke golfu. „Hole vlastním již deset let a vedle tenisu mám golf velmi rád. Začal jsem s ním ve Slavii, kdy jsme chodili na společné partičky s Jirkou Skálou,“ vzpomíná Dostálek.

Obhájce titulu však bude pro Zlínské těžko zdolatelnou jamkou. Jejich situace je kolo od kola kritičtější, času na záchranu ubývá. „Kladno nám odskočilo o osm bodů a má před sebou dva domácí zápasy. Naše situace je tím pádem opravdu velmi vážná. Ovšem o rezignaci v naší kabině nemůže být ani řeč. Trenér Minář nám jasně řekl, že kdo bude mít v hlavě jen malého červíka pochybnosti, okamžitě jej z kádru vyřadí,“ prozradil záložník Musil.

„Respektujeme sílu soupeře, ale rozhodně nepojedeme do Prahy odevzdaní,“ ujišťuje kouč Ladislav Minář.

Oba soupeři se brzy znovu utkají ve čtvrtfinále Poháru ČMFS, 8. dubna ve Zlíně a 22. dubna v Edenu.

Reklama

Související témata: