Hlavní obsah

Do Příbrami dorazily desítky fanoušků Baníku, zatím je klid

PŘÍBRAM

Do Příbrami se sjíždějí fanoušci na podvečerní ligový zápas mezi fotbalisty domácího klubu a ostravského Baníku. V ulicích města ani před stadiónem zatím nebyl zaznamenán žádný incident.

Článek

Prvním vlakem přijelo 146 příznivců ostravského týmu a policisté nyní očekávají příjezd druhého vlaku, v němž má ale být už jen necelá desítka skalních fandů. Další příznivci přijíždějí osobními auty.

"Fanoušci se zatím rozptýlili do příbramských restaurací. Policie monitoruje situaci ve městě a teď očekává, že se budou stahovat na stadion," řekla ČTK krátce před 16:00 mluvčí příbramské policie Monika Schindlová. Zápas začne v 17:00.

Na pořádek v okolí stadionu i v ulicích města dohlíží kolem 140 policistů. Na stadionu je v podobném počtu připravena pořadatelská služba. "Máme psovody, je tady krajská pořádková jednotka, měli jsme i doprovod vlaků," dodala Schindlová.

Hloučky fanoušků se postupně trousí na stadion, který je od vlakového nádraží značně vzdálen. Někteří chybně zabočili do centra, čímž si cestu prodloužili.

Další lidé přijíždějí ke stadionu auty, před 16:00 tu parkovaly zhruba tři desítky vozů a jeden autobus. Policie očekává, že zápas si nenechá ujít na 5000 diváků.

Pořadatelská služba hodlá u fanoušků zjišťovat alkohol v dechu a toho, kdo bude mít přes půl promile, na stadion nepustí. To by mohlo policii v okolí stadionu přidělat práci. Řada fanoušků si totiž čas, který zbývá do utkání, krátí právě popíjením alkoholu.

"Na stadion nebudeme vstupovat, pokud to pořadatelská služba bude zvládat. Samozřejmě kdyby byl problém, tak budeme zasahovat i tam," ujistila Schindlová.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články