Hlavní obsah

Liberecký kouč Škorpil: Naše hra se zlepšuje

LIBEREC

Liberečtí fotbalisté hráli na jaře z pěti utkání jen dvakrát doma, přesto se po vítězství nad Bohemians Praha (2:1) posunuli na lichotivé třetí místo prvoligové tabulky. „Boj o přední příčky vidím pozitivně. Jsme rádi za všechny body, které nasbíráme a důležité je, že se zlepšuje i naše hra,“ pokýval hlavou trenér Ladislav Škorpil.

Článek

„Oproti předešlému domácímu utkání s Příbramí jsme proti Bohemce chtěli hrát ofenzivní fotbal. Podali jsme nejlepší jarní výkon a dopracovali jsme se k tomu cíleně. Vyhráli jsme zaslouženě, jen nevím, jestli zrovna tím nejvhodnějším způsobem. Kerič rozhodl v závěru z penalty, ale už předtím jsme tam v prvním poločase měli řadu šancí, které jsme neproměnili. Až to vypadalo, že nám vítězství není souzeno,“ přemítal Škorpil.

Stoper Miroslav Holeňák hrál jubilejní 350. prvoligové utkání v kariéře. „Že mě tenhle zápas čeká, jsem si přečetl před utkáním v novinách. Ale už předtím mi esemeskou gratuloval tchán, jehož ani nepřekvapilo, že nám na svém kontě tolik utkání,“ líčil zkušený střední obránce.

Výsledek 2:1 s Bohemians má podle něj svou hodnotu. „Pražané předtím tři kola po sobě neinkasovali. Věděli jsme, že to bude těžké střetnutí. Bohužel jsme si nechali dát od Kincla gól na 1:1. V závěru to bylo náročné, ale větší drama jsme nepřipustili,“ tvrdil Holeňák.

A kolik by chtěl v české lize odehrát zápasů? „Určitě myslím na čtyřstovku. Už jsem jí skoro mohl mít, ale rok jsem strávil v rakouském Mattersburgu. Ve třiatřiceti letech se necítím starý a budu hrát co nejdéle to půjde,“ naznačil stoper svoje plány.

Nezmar: Pro mě to byl zápas-blbec

„Pro mě to byl zápas-blbec,“ ušklíbl se útočník Jan Nezmar. Neproměnil několik vyložených šancí a v samotné koncovce navíc uviděl červenou kartu. „Ty zahozené příležitosti mě opravdu mrzí, ale nic mi tam nespadlo. I přes moje vyloučení jsme nakonec vyhráli, takže smutek není na místě,“ pravil forvard.

A jak došlo k té červené kartě? „Tomáš Janů rozehrával standardní situaci z naší půlky, ale nedohodli jsme se. Počítal jsem s tím, že míč překopne přes obránce a v klidu to uhrajeme. Tomáš mi ale chtěl dát balón do nohy, což mě zaskočilo. Bránící hráč byl u toho dřív a hrozilo přečíslení, protože jsme byli nastartovaní směrem dopředu. Balón jsem netrefil, ale zasáhl jsem protihráče, takže z toho byla už druhá žlutá karta a po ní vyloučení,“ popsal Nezmar podrobně svůj přestupek.

Pěkným fotbalovým momentem byl vedoucí gól Liberce, který vstřelil Bořek Dočkal. „Hra se přelévala z levé strany na pravou. Andrej Kerič mě uviděl a poslal mi přihrávku do otevřeného prostoru. Jedním dotykem jsem posunul míč před sebe a druhým jsem vystřelil ke vzdálenější tyči,“ přibližoval střelec.

Reklama

Související témata: