Hlavní obsah

Bohemians na kýžený bod nedosáhli

LIBEREC

Sahali po remíze, ale nakonec odjeli fotbalisté Bohemians Praha z Liberce s prázdnou. Pod Ještědem se jim nepovedlo bodovat, jak tajně doufali. A zároveň se přesvědčili, že jejich soupeř je v domácím prostředí těžko k zastavení.

Článek

„Věděli jsme, že nás čeká složité utkání. Liberec doma před tímto zápasem doma osmkrát vyhrál, třikrát remizoval a ani jednou neprohrál, takže jsme se museli připravit na jeho sílu,“ pustil se do hodnocení trenér Pražanů Luboš Urban.

Třebaže brankář Beláň předtím třikrát v řadě neinkasoval, mezi tyčemi tentokrát chyběl. „Postihly ho zdravotní komplikace kvůli střevní viróze. Šel sice aspoň na lavičku náhradníků, ale do branky jsme poslali poprvé Šimona. A myslím, že odvedl dobrou práci,“ řekl k brankářské rošádě kouč Bohemians.

Za pražský celek si poprvé zahrál i moldavský reprezentant Valeriu Andronic. „Byl u nás asi před třemi týdny na testech. Jevil se dobře, proto jsme se rozhodli pro jeho angažování, které se dotáhlo v pátek,“ prozradil Urban. Andronic hrál naposledy za ruský druholigový klub Baltika Kaliningrad.

Urban: Nad penaltou visí otazník

Jediný gól Bohemians zaznamenal v Liberci kanonýr Marek Kincl, který se vrátil do sestavy po dvouzápasovém disciplinárním trestu. „Po jeho vyrovnání na 1:1 začal boj. My jsme hodně ožili, domácí znervózněli a byla to přetlačovaná. Utkání se blížilo do remízy, i když pro nás možná nezasloužené. Ale pak došlo k situaci, nad kterou visí otazník,“ narážel trenér Pražanů na pokutový kop, který rozhodl o porážce jeho týmu. „Kdybychom dostali gól ze hry, tak by to asi nebolelo tolik jako z penalty,“ mínil Urban.

U inkriminovaného okamžiku byl kapitán Bohemians Pavel Macháček. „Ruka to z mého pohledu nebyla. Přišel centrovaný míč, Blažek se ho vůbec nedotkl. Šel jsem do skluzu a myslím si, že balon mi zůstal pod zadkem. Chtěl jsem jej odehrát pryč a rozhodčí najednou odpískal penaltu,“ líčil obránce.

„Prohrát z takové penalty, to naštve, takže nás to samozřejmě mrzí. Uznávám ale, že domácí měli více šancí. Hlavně Nezmar byl při centrech hodně nebezpečný,“ dodal Macháček.

Reklama