Hlavní obsah

Po prohře s Jabloncem se Žižkovu záchrana vzdaluje

PRAHA

Žižkov hrál na jaře počtvrté doma a podruhé prohrál. Pod vysílačem získal jen dva body a jeho situace v boji o záchranu je po nedělní prohře s Jabloncem velice kritická, zatímco soupeř míří po čtvrté jarní výhře k pohárové Evropě.

Článek
Fotogalerie

„Na výsledku se podepsalo několik faktorů. Nebyl to jen těžký terén. Bohužel nám brzy odešel Naumov, což byl jeden z klíčových okamžiků. V první půli jsme nedotáhli některé příležitosti do konce a ke gólu. Po změně stran přišla chyba, gól a pak už jen křeč. Situace je vážná, ale hrajeme dál,“přiznal trenér Viktorie Zdeněk Ščasný.

Domácím se brzy znovu zranil kanonýr Naumov, ale jejich ofenzivní snahu to neotupilo. Stopeři hostí je však k ničemu nepustili. Jen Sabou dokázal protáhnout Zicha. U každého míče byli o krok dřív. Jablonečtí na druhé straně kromě dvou pokusů z úhlu a dvou neúspěšných standardek také nic nevymysleli.

Až po půl hodině byla k vidění první šance, ale Vozábal jen sestřelil Š. Kučeru. Valentovu ránu na opačné straně hřiště pak Bartalský s námahou vytěsnil na roh. Na dvakrát si pak poradil s Klapkovou střelou.

Komňacký: Na tomhle terénu to není o kráse a kombinaci

S přibývajícími minutami se na kopačky domácích vkrádala nervozita. Když už si přesně přihráli a dostali se do šestnáctky Sabou trefil záda ležícího Š. Kučery. Trest přišel vzápětí. Po bleskové akci Jablonce si na Haurdičův centr naběhl Hloušek a hlavou nedal Bartalskému šanci.

Žižkovští už nebyli schopni si přihrát na pár metrů, největším nepřítelem byl hrbolatý terén. Jejich zoufalství těžko nesli i jejich fanoušci. Jablonec si hlídal vedení, ale dostal e ještě do několika slibných akcí, které však efektivně nezakončil.

„Fotbal na tomhle terénu není o kráse a kombinaci, ale o boji a nasazení. Gól jako nadstavba je kolikrát dílo náhody a v tom jsme byli šťastnější, když jsme jednu ze šancí využili a vyhráli,“ konstatoval kouč Jablonce František Komňacký.

Viktoria Žižkov - FK Jablonec 97 0:1 (0:0)
Branka: 58. Hloušek. Rozhodčí: L. Kovařík - Ubias, T. Kovařík. ŽK: Hušbauer, Besta, Kučera, Švancara, Procházka - Zábojník. Diváci: 2720.
Žižkov: Bartalský - Vaculík (67. Procházka), Besta, Gabriel, Xavier - Straka, Sabou, Hušbauer, Vozábal (58. Koukal) - Švancara, Naumov (8. Kučera). Trenér: Ščasný.
Jablonec: Zich - Zábojník (75. Krejčí), Pavlík, Kučera, Hamouz - Haurdič (88. Homola), Loučka, Valenta (63. Michálek), Hloušek - Klapka - Lafata. Trenér: Komňacký.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice