Hlavní obsah

O výhru jsme se strachovali až do konce, přiznal Pekhart

Rozhodně si nepřipouštěli, že by s posledním mužstvem tabulky mohli mít takové problémy. Fotbalisté Slavie však nakonec museli být moc a moc rádi, že obranu Zlína alespoň jednou překonali a očekávanou výhru si připsali. „O výsledek jsme se totiž strachovali až do konce,“ přiznal autor vítězného gólu Tomáš Pekhart.

Článek

Tři body z duelu se Zlínem mají pro Slavii nečekaně velkou hodnotu. „Určitě. Bylo to utkání, v němž se vzhledem k průběhu dají ztratit body. A o to důležitější pak je, když zápas dotáhneme do vítězného konce,“ oddechl si trenér Karel Jarolím.

Kromě statečně bojujícího Zlína měl obhájce titulu nečekaně ještě dalšího soupeře - trávník. Ačkoliv na novém stadiónu neodehrál ani celou jednu sezónu, pažit je po zimě ve velmi špatném stavu. „Těžko říci, čím to je, nejsem trávníkář. Něco nám ale asi uteklo. Trávník je řídký a prosypaný pískem. Balón odskakuje, takže pak je na všechno méně času. To nám moc nepřidalo,“ mračil se Jarolím nad nevítanou komplikací.

Pražané mohli dát mnohem víc gólů, šance na ně měli. Sami se však také museli mít na pozoru. „Žůrek nás zlobil celý zápas a párkrát jsme měli štěstí, že se míč odrazil na správnou stranu,“ uznal útočník Tomáš Pekhart. „Tak, tak, po jednom z brejků nám hodně zatrnulo,“ souhlasil kouč Jarolím.

Poslední Zlín ještě živí nadej na záchranu. V tomto kole prohrály také Žižkov a Kladno. „Pořád si myslím, že mužstvo na záchranu v lize máme. Každý soupeř je hratelný a nakonec nás porážka na Slavii hodně mrzí. Nevyšel nám začátek sezóny, teď už musíme začít vyhrávat doma,“ přál si rychlonožka Libor Žůrek. „Musím kluky pochválit za odvahu. Ale nebodovali jsme,“ litoval trenér Ladislav Minář, že velmi dobrý výkon nevedl k vytoužené odměně.

Reklama

Související témata: