Hlavní obsah

Brno - Olomouc 1:2Žolík Janotka zařídil Sigmě první jarní radost

MinutaMin. Tým Hráč Akce
39. Hudec 0 : 1
65. Rabušic 1 : 1
77. Janotka 1 : 2

BRNO

Brňané bez Trousila, Polácha či Čoupka podruhé za sebou nevyužili domácího prostředí, po plichtě s Bohemians odevzdali dokonce všechny body Olomouci, která slavila první jarní výhru.

Článek

V úvodu protáhl hostujícího brankáře Drobisze Kalivoda a vzápětí hlavičkoval Pospěch těsně vedle pravé tyče. Na druhé straně pelášil Toleski po dlouhém pasu sám na Lejsala, avšak zastavil ho zvednutý praporek asistenta sudího. Ofsajd byl ovšem hodně sporný.

Pak se hrálo dlouhé minuty převážně ve středu hřiště. Až na konci první půlhodiny Brňané nebezpečně zaútočili, avšak Šural chybně zvolil přihrávku na obsazeného Pospěcha, byť se mu na pravé straně nabízel úplně volný Kalivoda.

Potom už přišly velké chvíle Hanáků. Melinho zahrával z pravé strany trestný kop a Martin Hudec prodloužil míč hlavou do sítě. „Takhle to trénujeme, byl to famózní centr,“ pochválil stoper Sigmy brazilského spoluhráče.

Chvíli nato měl druhý gól na kopačce Hořava, ale brankář Lejsal vyrazil s námahou jeho dělovku na roh. Poslední minuty první půle zatlačili domácí soupeře k jeho šestnáctce, avšak Olomoučtí několik závarů před Drobiszem vyřešili. Brněnští fanoušci vyprovodili svůj tým do kabiny pískotem.

Hned po změně stran se ocitl ve výhodné střelecké pozici hostující Petr, ale vypálil na Lejsala jen slabou ránu. Vyrovnání měl poté na kopačce Kalivoda, s jeho bombou z hranice šestnáctky si ovšem Drobisz skvěle poradil. Trenérovi Brna Beránkovi vyšlo střídání. Po Kalivodově přímém kopu trefil Švejnoha tyč a mladý Rabušic krátce po příchodu na hřiště zaznamenal ve svém druhém ligovém startu premiérovou branku – 1:1.

Změna v sestavě se ovšem vyplatila i hostujícímu týmu. Janotka, jenž nahradil v záloze Petra a ukázal se být žolíkem, si naběhl na Rossiho centr a zblízka zajistil hlavou Sigmě výhru. Autor klíčové trefy začínal shodou okolností s fotbalem v Brně. Nuc mohl náskok Olomouce zvýšit, ale zblízka přestřelil. Toho hosté nemuseli litovat, závěrečný nápor Brna vyzněl naprázdno. „Olomouc zdobila efektivita, zato z naší strany to bylo moc špatné. Chodili jsme do plné obrany a nedokázali se prosadit,“ smutnil domácí bek Martin Švejnoha.

1. FC Brno - SK Sigma Olomouc 1:2 (0:1)
Branky: 65. Rabušic - 39. Hudec, 77. Janotka. Rozhodčí: Kocourek - Mencl, Koval. ŽK: Mareček (Brno). Diváci: 2115.
Brno: Lejsal - Kuncl (81. Heinz), Dvorník, Švejnoha, Lira - Kalivoda (75. Střeštík), Mareček, Schneider, Šural - Došek, Pospěch (62. Rabušic). Trenér: Beránek.
Olomouc: Drobisz - Rossi, Hudec, Škerle, Heidenreich - Petr (53. Janotka), Kaščák, Melinho, Hořava, Štěpán (66. Nuc) - Toleski (86. Ordoš). Trenér: Psotka.

Reklama

Související témata: