Hlavní obsah

Teplice - Sparta 0:0Sparta remizovala v Teplicích, Slavia vede už o 12 bodů

PRAHA

Pondělní dohrávka 21. kola mezi Teplicemi a Spartou vítěze neměla. Na Stínadlech totiž nedokázal nalézt recept na překonání soupeřovy obrany ani jeden tým. Nejblíže ke vstřelení branky byl v utkání sparťanský útočník Bony Wilfried, jenž ve druhé půli nastřelil tyč. Sparta tak ztrácí na druhém místě tabulky na vedoucí Slavii již dvanáct bodů, Teplice zůstaly na osmé příčce.

Článek

„Není překvapením, že v utkání žádná branka nepadla. Terén byl těžký,“ řekl po utkání hostující kouč Jozef Chovanec. „Narozdíl od utkání proti Českým Budějovicím jsme nyní měli tři šance a jednu nastřelenou tyč. Je pravda, že se nám v utkání nedařilo dobře kombinovat, ale doufám, že i tento zápas pro nás bude poučný,“ dodal kouč Sparty.

Na poslední vystoupení Sparty na teplických Stínadlech určitě nevzpomíná v dobrém kapitán letenského týmu Tomáš Řepka. Tvrdý sparťanský zadák totiž v září roku 2007 zažil, jak říká on sám, „blikanec“. Byl vyloučený, strčil do pořadatele a všechno tehdy završil úderem kameramana České televize. Za to dostal Řepka od disciplinárky stop na sedm zápasů a zákaz nosit patnáct měsíců kapitánskou pásku.

Diváci na Řepku pískali 

Od toho momentu uběhla již dlouhá doba, a tak zkušený letenský stoper v pondělí opět vedl své mužstvo jako kapitán. Na ono extempore ovšem nezapomněli příznivci domácích, kteří každý dotek Řepky s míčem doprovodili silným pískotem. Fanouškům Severočechů navíc pěkně zatrnulo již v osmé minutě, kdy si za obranu domácích na Žofčákův centr naběhl Pamič, ale bohužel pro Spartu míč nezasáhl.

V prvním poločase, kdy se aktivně o útočení pokoušela obě mužstva, mohli jít sparťané do vedení znovu ve 24. minutě. To na teplickou branku prchal středem hřiště Kucka, po jehož přihrávce pálil Wilfried ale jen do domácího brankáře Grigara. A tak i vinou těžkého mokrého trávníku a početné nepřesnosti v rozehrávce šly obě mužstva do kabin za bezbrankového stavu.

Po změně stran se objevil v dobré střelecké pozici sparťan Kucka, jeho pokus ale mířil hodně mimo tři tyče teplické brány. Na druhé straně dal o sobě vědět střelou z dálky Stožický, skákající míč však Blažek bez problémů lapil. Za sychravého počasí se pak diváci dlouho šance dočkat nemohli. Až přišla 65. minuta, kdy se před šestnáctkou Teplic otočil s míčem Wilfried a trefil levou tyč Grigarovy branky.

Patnáct minut před koncem došlo k dvojímu střídání, což hru trochu oživilo. Vítězství chtěly na svou stranu s přibývajícím časem strhnout oba celky. Když se v závěru po Vachouškově centru neprosadil Stožický, a na druhé straně hřiště lapil Pamičův pokus exsparťanský gólman Grigar, skončil zápas bez branek.

Wilfried měl své šance proměnit

Proč Sparta gól na Stínadlech nevsítila? „Chybělo nám proměnění šancí, které měl Bony Wilfried,“ našel jednoducho odpověď Chovanec. Koho ovšem letenský stratég neopomněl pochválit, byl kapitán hostí Tomáš Řepka. „Řepkův výkon hodnotím výborně, jsem s ním stoprocentně spokojený,“ prozradil sparťanský trenér.

„Utkání skončilo zaslouženě remízou. Terén byl opravdu ohromně těžký, hráči hrozně klouzali. Bylo vidět, že zápas odehrála obě mužstva naplno až do konce. Také my jsme se snažili najít až do posledních chvil skulinku. Bezbranková remíza ukazuje na vyspělost obrany obou týmů,“ řekl po utkání domácí kouč Jiří Plíšek. „Kluci zápas znovu odpracovali, své svěřence mohu jen pochválit,“ dodal.

Teplice - Sparta Praha 0:0
ŽK: Matula, Mareš - Žofčák, Řepka, Berger. Rozhodčí: Adam, Hojsík, Jiřík. Diváci: 5980
Teplice: Grigara - Vidlička, Lukáš, Klein, Rosa - Doležal (75. Vaščák), Matula, Vachoušek, Stožický (84. Mareš) - Mahmutovič, Vondrášek (70. Elsamni).
Sparta: Blažek - Kušnír, Hubník, Řepka, Pamič - Žofčák, Kladrubský, Kucka, Zeman (75. Berger) - Wilfried (80. Kadlec), Holenda (90.+2 Huber).

Reklama

Související témata: