Hlavní obsah

Sparta marně stíhá mistrovskou Slavii, v Teplicích brala jen bod

TEPLICE

Fotbalová Sparta jasně před začátkem jarní části věděla, že pokud chce pomýšlet na titul, musí bezpodmínečně všechny zápasy vyhrávat a spoléhat se na soupeře, že oberou o body obhájce titulu Slavii. Nedaří se ani jedno, ani druhé. Naposledy klopýtli svěřenci Jozefa Chovance v pondělní dohrávce 21. kola v Teplicích, kde uhráli bezbrankovou remízu.

Článek

Nedá se říct, že by sparťané na teplických Stínadlech vyhořeli. Pokud ale tým nedá gól, těžko může pomýšlet na zisk tří bodů a snahu o zdramatizování boje o titul. Devět kol před koncem tak ztrácí letenský tým na vedoucí mistrovskou Slavii dvanáct bodů, trenér Sparty Jozef Chovanec ale zbraně ještě složit nehodlá.

„Neznám jediné mužstvo, které by šlo do zápasu s tím, že chce prohrát,“ řekl po utkání na severu Čech letenský kouč Chovanec. „Nás zajímají hlavně naše výkony. Tento zápas si vyhodnotíme bez ohledu na to, jak si kdo stojí v tabulce. Matematicky je situace taková, jaká je,“ ví dobře hlavní muž na lavičce Sparty.

Po reprezentační pauze se ještě uvidí

„Na titul můžeme pomýšlet, když budeme vyhrávat a ostatní týmy budou ztrácet. To je jasné. Nemůžu říct, že bychom na titul už zapomněli, samozřejmě, že s ubývajícími zápasy bude šance asi menší,“ uvědomuje si přesto sparťanský stratég. „Po reprezentační přestávce se ještě ukáže, jak na tom jsme,“ těší se na zlepšené výsledky Chovanec.

Letenského kouče potěšil hlavně výkon zadáka Tomáš Řepky, na jehož zkrat z posledního utkání na Stínadlech z předloňského září domácí příznivci nezapomněli, a dlouho mu své antipatie dávali najevo silným pískotem. „Ten v pozdější fázi hry utichl. Jeho výkon předčil jejich nevraživost, a také domácí diváci museli uznat Tomášovy kvality,“ řekl hlavní sparťanský kouč.

S čistým kontem a ziskem jednoho bod byl po skončení duelu spokojený i gólman domácích Tomáš Grigar, na podzim ještě brankář Sparty. Díky aktivitě letenských byl často v permanenci a při střele Bonyho Wilfrieda mu navíc vypomohla tyč. „Myslel jsem, že to půjde vedle, ale nakonec míč skončil na tyči,“ řekl po zápase Grigar. „Proti Spartě bere bod každý,“ dodal s úsměvem na tváři teplický gólman.

Reklama

Související témata: