Hlavní obsah

Vaščák: Chci být Teplicím prospěšný

Josef PešoutPrávo

Slovenský fotbalový záložník Blažej Vaščák si odbyl premiéru v české první lize, když nastoupil v pondělní dohrávce 21. kola za FK Teplice proti pražské Spartě.

Článek

Do fotbalových Teplic jste přišel už loni v září na hostování z italského Lecce. Co bylo příčinou toho, že jste na premiéru v české lize čekal skoro sedm měsíců?

Hned po podzimním příchodu do klubu jsem si poranil koleno a rezonance ukázala, že mám poškozenou chrupavku. Musel jsem si ji nechat odoperovat. Dlouhou dobu jsem strávil o berlích a v rekonvalescenci. Postupně jsem začal s rehabilitací.

Jaký byl váš návrat na trávník?

Začínal jsem v přípravných zápasech za divizní rezervu, za níž jsem odehrál i dvě mistrovská utkání. Pomalu jsem získával herní praxi, i když se to nedá porovnat s první ligou. Ale bylo to logické vyústění té dlouhé pauzy. Věřím, že se dostanu do zápasového rytmu. Chci být mužstvu co nejvíce prospěšný.

V Teplicích jste debutoval v pondělí proti Spartě. Jaké z toho máte dojmy?

Hrát hned se Spartou, to je velká motivace. Šel jsem na hřiště z pozice střídajícího hráče a myslím, že jsem do týmu rychle zapadl. Nedlouho před koncem jsem měl i šanci po standardní situaci. Byl jsem ale dost v úhlu a snažil jsem se poslat míč brankáři mezi nohy, jenže Blažek mi střelu chytil.

Co říkáte na bezbrankovou remízu?

Na těžkém terénu se nedal hrát kombinační fotbal. Bylo to hlavně o bojovnosti. Obě mužstva ukázala sportovní srdce, nerozhodný výsledek je nakonec asi spravedlivý.

V pětadvaceti letech jste nováčkem v české nejvyšší soutěži. Jak to vnímáte?

Poznal jsem už slovenskou ligu v Košicích, Artmedii Petržalka a v Trenčíně, okusil jsem i italské soutěže. V Teplicích sbírám další zkušenosti. Jsem hlavně rád, že jsem se dal zdravotně do pořádku. Budu se snažit plnit pokyny a úkoly od trenéra, které bude ode mne vyžadovat.

Reklama

Související témata: