Hlavní obsah

Slavia už naplňuje Kukovu magickou dvanáctku

PRAHA

Dvanáct bodů. To je devět kol před koncem Gambrinus ligy luxusní náskok fotbalistů Slavie v čele tabulky před druhou Spartou. Zatímco červenobílí se dopachtili k vítězství nad posledním Zlínem, Letenští potvrdili, že na Stínadlech nevyhrávají a ztratili v Teplicích další dva body. Otázka mistrovského titulu je prakticky vyřešena, sešívaní jsou blízko obhajoby.

Článek

Slavia na jaře neoslňuje, ale body sbírá. I když se jí nedaří, nakonec stejně většinou zvítězí. Díky této vlastnosti v minulých letech vládla lize Sparta, ale teď si rivalové role vyměnili.

„Tak, tak, otočilo se to. Když jsem ještě hrál, marně jsme sparťany stíhali. Teď jsou ve stejné pozici oni, tak ať si to také zkusí,“ mne si spokojeně ruce exslávista Pavel Kuka. „Vždycky jsem tvrdil, že vlastní stadión dělá dobrých dvanáct bodů za sezónu, možná i víc. Euforie panující v novém Edenu mi teď dává za pravdu. Věřím, že jen tak neskončí a že už se pořadí v čele tabulky nezmění,“ připomněl internacionál v televizním studiu.

Vršovická tvrz zůstává v této sezóně nedobytná. Jedenáct zápasů doma, jedenáct vítězství. Pak stačí Slavii venku jen remizovat, o titul už stejně nemůže přijít. Platí to i poté, co ji nečekaně trápil poslední Zlín. „Bylo to utkání, v němž se vzhledem k průběhu dají ztratit body. A o to důležitější pak je, když zápas dotáhneme do vítězného konce,“ oddechl si trenér Karel Jarolím.

Sestava 21. kola podle Sport.cz
Baránek (Zlín) - Hudec (Olomouc), Hubník (Sparta), Kučera (Jablonec), Lecjaks (Plzeň) - Klesa (Příbram), Papoušek (Liberec), Homoláč (Č. Budějovice), Kolář (Plzeň) - Pekhart (Slavia), Žůrek (Zlín).

Do Barcelony má Sparta daleko

Slávisté mají ještě další jistotu. Sparta se sice v zimě vzchopila a na jaře se z pronásledovatelů jeví v nejlepším světle, na sérii bez ztráty bodu však zatím nemá nárok. A to obhájci titulu dokonale vyhovuje.

„Nejsme Barcelona, abychom v každém kole nastříleli za poločas čtyři góly. Naším cílem je druhé místo, takže bod z Teplic musíme brát,“ připomněl záložník Patrik Berger, že kanonáda proti Brnu byla zatím jen světlou výjimkou.

Letenský kapitán se po zranění vrátil na hřiště alespoň na poslední čtvrthodinku. A moc dobře ví, že hledět na první příčku momentálně nemá smysl. „Boj o titul drží ve svých rukou Slavia. Pokud nebude prohrávat, těžko můžeme na první místo myslet. Proto je naším cílem druhá příčka, o ni nám teď jde,“ zdůraznil Berger.

„Po reprezentační přestávce se ještě ukáže, jak na tom jsme,“ těší se na zlepšené výkony trenér Jozef Chovanec.

Bitva o druhou místenku do kvalifikace Ligy mistrů může být ještě dramatická. Spartu čekají po pauze těžké duely s Libercem a na Slavii a kromě Slovanu ji na záda dýchá i Mladá Boleslav, která v Kladně dokázala poprvé na jaře vyhrát. Ze hry stále nejsou ani Ostrava a Jablonec.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články