Hlavní obsah

Sparta slibuje za nalezení výtržníka s dělbuchem sto tisíc korun

PRAHA

Fotbalová Sparta Praha vypsala odměnu 100 tisíc korun za informace vedoucí k dopadení výtržníka, který vhodil během ligového utkání proti Brnu dělbuch a způsobil zdravotní problémy mladému podavači míčů. Ve středu to oznámil mluvčí klubu Ondřej Kasík. Policie zatím po výtržníkovi pátrá marně.

Článek

"Tímto krokem jasně deklarujeme, že nám na dopadení pachatele velmi záleží. Bezpečnost v AXA Areně je pro Spartu prioritním cílem," řekl personální ředitel AC Sparta Praha Jakub Otava.

Každý, kdo by mohl dopomoci k dopadení a usvědčení pachatele trestného činu, může volat na bezplatnou linku pražské kriminální policie (974 851 843). "Na dopadení doposud neznámého pachatele úzce spolupracujeme s policií. Věříme, že se nám nakonec podaří jej odhalit a usvědčit," dodal Kasík.

Policisté hledají viníka od minulého pondělí, kdy v závěru duelu proti Brnu za stavu 4:0 někdo z hlediště vhodil silný dělbuch. Ten dopadl těsně vedle dvanáctiletého podavače míčů, který musel na vyšetření do nemocnice. Žákovský fotbalista nebude mít po incidentu trvalé následky.

Disciplinární komise mezitím Spartě uzavřela na tři zápasy sektory za brankami a udělila jí pokutu 250 tisíc korun. Klub poté naznačil, že v případě dopadení viníka po něm bude pokutu vymáhat soudně.

Reklama