Hlavní obsah

Kouč Slavie Jarolím: Věřím, že máme síly znovu postoupit do Ligy mistrů

PRAHA

Fotbalová Slavia si pro křest knihy „Červenobílá bojová síla“, mapující vývoj sešívaného klubu, snad nemohla vybrat lepší čas než tento. Sezónu po zisku titulu, po premiérovém postupu do Ligy mistrů a na dobré cestě za obhajobou ligového prvenství slávistický kouč Karel Jarolím motivaci neztrácí. „Stále je o co hrát. Věřím, že je v našich silách znovu do Ligy mistrů postoupit,“ řekl při středečním slavnostním křtu trenér Jarolím.

Článek

Knihu „Červenobílá bojová síla“ slavnostně pokřtili ředitel klubu Petr Doležal, ikona týmu Vladimír Šmicer, kouč sešívaných Karel Jarolím a v neposlední řadě bývalý hráč a legenda Slavie František Veselý. „Tato knížka, mezi všemi o Slavii, které ve své sbírce mám, pro mě bude nejoblíbenější,“ přiznal Veselý, jenž za dobu své aktivní kariéry v sešívaném dresu odehrál více jak devět set utkání.

Titulní stranu knihy zdobí fotka radujícího se Vladimíra Šmicera. Jestli si hráč pamatuje, ze kterého zápasu ona fotografie je? „Samozřejmě. To si pamatuji moc dobře, bylo to v utkání na Spartě,“ odpověděl pohotově Šmicer. „Já jsem těch zápasů na podzim zase tolik neodehrál,“ dodal s úsměvem na tváři.

Hlavně nic nepodcenit

Své měl ke slavnostnímu křtu co říct i trenér sešívaných Karel Jarolím. „Budeme se snažit, abychom diváky nezklamali. Jsme na nejlepší cestě k obhajobě titulu, doufám, že do konce sezóny už nic nepodceníme. Laťka je sice nastavena vysoko, ale stále je o co hrát. Máme dobrou výchozí pozici o boj do Ligy mistrů, a já věřím, že je v našich silách tam opět postoupit,“ věří kouč sešívaných.

Samotná kniha je rozdělena tematicky do tří částí, přičemž největší z nich mapuje dění kolem klubu v posledních patnácti sezónách. Zvláštní postavení zde hraje sezóna 2007/08, kterou slávisté přezdívají Sezónou snů. Druhá část knihy se jmenuje Slávistické století 1892 až 1992. Ta je doplněna řadou unikátních archivních fotografií.

Třetí část potom nese jméno „Bican, Puč a Plánička z nebe se dívají“. V té autor knihy Aleš Pivoda sestavil přehled fotbalových osobností slávistické historie.  „Samostatnou podkapitolou je přehled veškerých derby Slavie se Spartou, odehraných od roku 1993 do roku 2008,“ poznamenal Pivoda.

Reklama

Související témata: