Hlavní obsah

Policie stále nerozhodla, zda 1. FC Brno naúčtuje svůj zásah

BRNO

Policie stále ještě nerozhodla, zda 1. FC Brno naúčtuje únorový zásah proti rozvášněným fanouškům Baníku. Před měsícem její jihomoravské vedení oznámilo, že zákrok na brněnském stadionu přišel na 80 000 korun. Rozhodnutí, zda nechá policie brněnskému celku zásah zaplatit, mělo padnout již počátkem března. Zatím stále není ve věci jasno, řekl dnes ČTK náměstek jihomoravského policejního ředitele Jaroslav Vaněk. Výsledek by mohl být znám za týden.

Článek

Na rozhodnutí policie čeká nejen 1. FC Brno, ale i Českomoravský fotbalový svaz (ČMFS). Pokud pošlou policisté brněnskému klubu fakturu, stane se jejich únorový zásah historicky prvním policejním zákrokem na fotbalovém stadiónu v Česku, který si budou muset fotbalisté zaplatit.

K vyúčtování zákroku opravňuje policii smlouva s ČMFS. Podle ní si mají kluby policejní zásahy na stadiónech zaplatit, pokud pořadatelská služba nezvládne fanoušky. Právě to se stalo na utkání Brna a Ostravy. Příznivci Baníku vtrhli před utkáním na hrací plochu. Zpět na tribuny je muselo zatlačit sto policistů. Za výtržnosti bylo již potrestáno šest fanoušků, jednání dalších šesti vyšetřuje policie.

Fotbalový stadión v Brně-Králově Poli patří městu a zčásti i Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových. Zařízení má 1. FC Brno v pronájmu. Otázkou je, nakolik budou mít vlastnické vztahy vliv na jednání o tom, kdo částku zaplatí. Vaněk to nekomentoval. Fanoušci Baníku pronikli na hrací plochu patrně kvůli tomu, že branka oddělující jejich sektor od hřiště nebyla dostatečně pevná.

Reklama

Související témata: