Hlavní obsah

Oslabená Příbram dostala od Teplic lekci z efektivity

Karel FeltPrávo

Odloženým duelem 18. kola se v neděli připomněla i během reprezentační pauzy první fotbalová liga. Teplice byly na hřišti Příbrami lepší zejména v úvodu obou poločasů, kdy vstřelily branky. Za záchranou spěchající, ale marodkou oslabená Příbram dostala tvrdou lekci z efektivity. Severočeši potvrdili jarní fazónu a zvítězili jednoznačně 3:0.

Článek

„Chybělo nám několik hráčů základní sestavy, což se muselo projevit. První gól jsme dostali po faulu na našeho hráče, pak nám sudí neodpískal penaltu. Rozhodl však druhý inkasovaný gól. Pořád ale máme náskok na sestupová místa a bojujeme dál. Na Bohemians už pojedeme s uzdravenými hráči,“ konstatoval kouč domácích Massimo Morales.

Domácím chyběl nejen kanonýr Huňa, jehož postihly střevní potíže, ale i zraněný Pleško a ne zcela zdravý Müller, jenž se alespoň posadil na lavičku. Do soupeře se Příbram pustila s chutí a Klesa pěknými, leč neúčinnými nůžkami, roztleskal diváky. Iniciativu však brzy převzali na těžkém terénu rychlejší a kombinačně přesnější i nápaditější hosté.

Výhru pojistil Vachoušek

Úder tudíž přišel na druhé straně, když si Ljevakovič narazil dvakrát míč s Vachouškem, z obránců si navíc udělal slalomové tyče a Hruškovi nedal po zemi šanci. Vedení mohl pojistit Vondrášek, ale zblízka hlavičkoval jen do Hruškovy náruče. Domácí sice časem dostali hosty pod tlak, ale šanci si kromě závaru v závěru poločasu nevytvořili. Penaltou však zaváněl zákrok Rosy na Klesu, který pak musel střídat.

Hned v úvodu druhé půle protáhl Klein krásnou ránou z přímého kopu Hrušku. Později ho napodobil Vidlička, ale Hruška byl opět bezchybný. Po rohu Stožického však neměl šanci na Lukášovu hlavičku. Hosté jasně dominovali a sudí ještě odpustil Plašilovi červenou kartu za faul zezadu na pronikajícího Mahmutoviče. Po centru Stožického pak domácí dorazil přesnou hlavičkou nejlepší hráč zápasu Vachoušek.

„Přijeli jsme s respektem, ale podali jsme velmi dobrý výkon a až na dvacetiminutovku první půle jsme zápas zvládli perfektně a získali zasloužené i cenné body,“ uvedl teplický trenér Jiří Plíšek.

1. FK Příbram - FK Teplice 0:3 (0:1)
Branky: 12. Ljevakovič, 57. Lukáš, 74. Vachoušek. Rozhodčí: Hrubeš - Pospíšil, Teuber. ŽK: Šmejkal, Plašil - Lukáš, Klein. Diváci: 3007.
Příbram: Hruška - Plašil, Nohýnek, J. Štochl, Šmejkal - Klesa (46. Dos Santos), Borek (83. Assami), Tarczal (61. Oguzhan), Fantiš - Kalabiška, M. Štochl. Trenér: Morales.
Teplice: Grigar - Vidlička, Lukáš, Klein, Rosa - Ljevakovič, Matula, Vachoušek, Stožický (86. Vaščák) - Mahmutovič (69. Elsamni), Vondrášek (81. Verbíř). Trenér: Plíšek.

Reklama

Související témata: