Hlavní obsah

Teplický Vondrášek má zlomené čtyři lebeční kosti, na jaře dohrál

ZLÍN

Teplický fotbalista Tomáš Vondrášek utrpěl v sobotním ligovém zápase ve Zlíně zlomeninu čtyř lebečních kostí. Ještě během zápasu byl operován a na trávník se podle předpokladů lékařů vrátí nejdříve na konci května, kdy už liga končí. V nejhorším případě mu ale hrozí i téměř roční absence. Teplický ředitel František Hrdlička vzápětí řekl, že podá stížnost na rozhodčího Kocourka, který prý příliš popustil otěže hry.

Článek

"Zatím to vypadalo jako normální zranění, ale teď z těch nálezů... Má zlomenou horní čelist, jařmovou a lícní kost vlevo i nosní kůstky. Krom toho má značné krvácení do dutin horní čelisti a úlomky kostí v uchu," vypočítal Vondráškovu anamnézu teplický lékař Jan Štěrba. Ještě více se ale bojí o Vondráškovo oko, které bylo zraněním také zasaženo. "Je možné, že by se mohl poškodit oční nerv; v takovém případě může chybět i déle než tři čtvrtě roku," dodal Štěrba.

Jedenadvacetiletý Vondrášek doplatil na přílišnou tvrdost domácích. Po minutě hry se poprvé dostal k míči a pádil do rozhozené obrany, jenže vzápětí narazil do vysoké nohy jednoho z obránců. Kdo přesně Vondráška trefil, nikdo určit nedokázal. Tepličtí vinili Trubilu, mezi přihlížejícími zaznělo i jméno stopera Čelůstky. To ale už bylo Vondráškovi jedno, protože trávník opustil na nosítkách a zamířil ihned do zlínské nemocnice.

Ještě během zápasu se podrobil první operaci a zároveň ne poslední. "V noci ho převezeme do ústecké krajské nemocnice, pak bude muset na další operaci s uchem," řekl Štěrba. Přesnou délku absence prý bude moci určit až na konci týdne.

Teplice za jednobodový zisk ve Zlíně zaplatily i zraněním dalších. Stožický si po zákroku Malcharka odnesl výron v kotníku a může být až pět týdnů mimo hru, Vidlička má pro změnu poškozený stehenní sval. "Bylo to brutální utkání a už jsme rozhodnutí, že podáme na rozhodčího Kocourka stížnost. Způsob, jakým utkání řídil, tu brutalitu umožnil," řekl Hrdlička.

Reklama