Hlavní obsah

Kladenský spasitel Drsek neposlechl, proto dal gól

KLADNO

Na čtyřiadvacítce na dresu se kladenský navrátilec Pavel Drsek moc zakládá. Nosil ji kdysi v Blšanech, měl ji rok i německém Duisburgu, když kopával II. bundesligu. „Jsem pověrčivý, nosí mně štěstí. Proto jsem ji při zimním návratu na Kladno požadoval,“ vykládal po duelu s Brnem, v němž mu právě čtyřiadvacítka údajně přinesla štěstí a pomohla ke gólu.

Článek

Prvnímu na ligové scéně po návratu z toulek cizinou. „Ale já už v nejvyšší soutěži góly dal. V Blšanech sedm, i když jeden mně statistici upírají a tvrdí, že jich bylo pouze šest, v Duisburgu a Bochumi jsem jich za devět let ve druhé bundeslize nastřílel deset. Ale to jen proto, že v Duisburgu mně po první sezóně čtyřiadvacítku sebrali a musel jsem kopat s nižším číslem,“ smál se rozzářený Drsek, jenž po nepovedené štaci v Řecku přišel v zimě posílit tonoucí Kladno.

Kladno na jaře za záchranou úspěšně kráčí. I díky Drskovi a jeho trefě. „O mou trefu nejde, podstatné jsou tři body, které jsme získali. Snažili jsme se hlavně neinkasovat, čemuž jsme podřídili všechno. A navíc jsme se zlepšili a víc odvahy měli  i ve hře dopředu, neboť jsme věděli, že Brno má v obraně nezkušené hráče,“ glosoval Drsek veledůležitou výhru s Brnem, kterou obstaral.

Trochu kuriózně.... „Gól jsem dal po nacvičeném dlouhém autu, ale moc nescházelo a v šestnáctce jsem nestál. Trenér totiž nechtěl, abych na první podobnou standardku po přestávce chodil, ale já ho neposlechl,“ smál se Drsek.

Jeho návrat je znát. Nejenže vyztužil na podzim tolik děravé zadní řady kladenského týmu, ale v duelu s Brnem dal i gól, jímž zajistil svému týmu tři body. Dost možná, že existenční. „Na to je brzy, i když máme na Žižkov už osmibodový náskok. Vždyť v příštím kole hrajeme v Českých Budějovicích a v dalším máme doma Slavii,“ připomínal navrátilec Pavel Drsek, že cesta k záchraně ještě bude strašně moc dlouhá.

Reklama

Související témata: