Hlavní obsah

Boj o druhou příčku: Sparta vs. Liberec - Pamič vs. Kerič

PRAHA

Když se viděli naposledy, hráli spolu v chorvatské reprezentaci do 21 let. V pondělí na Letné ovšem dva klíčoví hráči Sparty a Liberce budou stát ve 22.kole proti sobě. „Hrajeme doma, jsme favorité a chceme tři body,“ tvrdí levý bek letenských Manuel Pamič. Na Sport.cz ale kanonýr Severočechů Andrej Kerič kontruje: “Máme sérii neporazitelnosti a na Spartě ji chceme prodloužit."

Článek

Talentovaný bek Pamič nechyběl v dresu Sparty na jaře v jediném zápase. Naposledy v Teplicích sparťanský zadák dokázal, že mu není cizí ani útočení, když se v jednu chvíli za obranou teplických objevil před brankářem Grigarem zcela osamocen, bohužel pro letenské ale na centrovaný míč nedosáhl.

Kerič: Na Spartě neprohrajeme

Liberec na jaře prohrál jen v prvním kole. Od té doby získali svěřenci Ladislava Škorpila z dvanácti bodů deset, a rádi by neodjížděli s prázdnou ani z Letné. „Chceme vyhrát, budeme bojovat a doufám, že sérii neporazitelnosti na Spartě prodloužíme,“ vzkazuje Pamičovi a spol. z Liberce Kerič, jenž se v letošní sezóně radoval z gólu již jedenáctkrát.

„Bude to těžký zápas, ale hrajeme doma a chceme bojovat ještě o první místo,“ nenechal se Pamič rozptýlit svým bývalým spoluhráčem z chorvatského výběru do jednadvaceti let. „Do konce ligy zbývá ještě hodně zápasů, pokud v pondělí Liberec porazíme, na Slavii se zase přiblížíme,“ dodal letenský obránce.

Pamič: Jde nám o boj o titul

Právě nedělní prohra Slavie v Olomouci vhání sparťanům do žil novou krev v boji o titul, neboť další kolo čeká letenské právě duel na půdě mistrovské Slavie. „My se na nikoho neohlížíme, chceme zabojovat o titul a prvním krokem pro to nyní je porazit Liberec,“ ví dobře Pamič.

Pokud by se ale Liberci na Letné podařilo vyhrát, přeskočil by na druhé místo právě svého pondělního hostitele. „Atmosféra v týmu je skvělá. Uspět na Spartě ale bude těžké,“ uvědomuje si Kerič, jenž v posledním venkovním zápase ve Zlíně vsítil hattrick. Jestli svůj gólový výčet rozšíří i proti Spartě, Kerič spekulovat nehodlá. „Nejde o to, jestli dám gól, důležité je, abychom uspěli jako tým,“ zakončil obávaný střelec.Slovanu.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice