Hlavní obsah

Vinš jako první oznámil kandidaturu na předsedu fotbalového svazu

Prezident Viktorie Žižkov Luděk Vinš jako první muž ve fotbalovém hnutí oznámil, že bude na červnové valné hromadě kandidovat na předsedu svazu. Vinš to řekl na úterní tiskové konferenci v Praze, na níž představil i svůj volební program.

Článek

"Český fotbal se teď nachází na dně svých možností. Chtěl bych pomoci jej vytáhnout nahoru a vrátit mu prestiž," řekl Vinš.

Sedmačtyřicetiletý Vinš podal svoji kandidaturu dva měsíce před uzávěrkou přihlášek. Nikdo jiný to zatím neudělal. V zákulisí se spekuluje o tom, že by se o vrcholnou funkci mohl ucházet i současný kouč Al Ahlí Ivan Hašek, ale ten se zatím jasně nevyjádřil, zda se do boje o předsedu svazu zapojí.

Vinš také nastínil hlavní body svého volebním programu: mimo jiné by chtěl, aby se na fotbalové stadiony dočasně vrátila policie. Příjmy svazu by chtěl díky změnám a nové strategii v marketingové společnosti svazu STES navýšit až o 15 procent, dokázal by si představit i vytvoření reprezentačního B-týmu a částečnou autonomii profesionálních soutěží.

Reklama